HalalPlus combineert halal met bio

13 augustus 2012 Tom van der Meer

LEIDEN - De stichting HalalCorrect Certification start met een nieuw diervriendelijk halalkeurmerk. HalalPlus combineert halal met EKO.

LEIDEN - De stichting HalalCorrect Certification start met een nieuw diervriendelijk halalkeurmerk. HalalPlus combineert halal met EKO.


Directeur Ben Ali-Salah van HalalCorrect Certification is initiatiefnemer van HalalPlus. 'De manier waarop de Nederlandse bio-industrie met dieren omgaat strookt niet met de regels van de Islam, zeker niet als je praat over kippen en kalveren.'


Het gaat bij halal niet alleen om de slachtmethode maar ook om de omstandigheden waaronder een dier gefokt is, de kwaliteit van het vlees, het onderdak dat het dier kreeg, de wijze van transport en de afgelegde afstand.


Het HalalPlus-keurmerk wil aan al deze eisen voldoen. De stichting gaat ervan uit dat het vlees met het diervriendelijke HalalPlus-keurmerk begin 2009 in de schappen ligt. Albert Heijn zou een van de gesprekspartners zijn.


Wakker Dier is blij met het initiatief. Op de website staat nu een speciale halal-pagina met informatie voor Nederlandse moslims.


Lees ook:

'Halalcertificaat VS-bedrijven nep' (17 november 2008)

'Meer halalvlees via Rotterdam'`(29 mei 2008)

Vleessector wil snel overleg rituele slacht (17 maart 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over halal

Altijd op de hoogte blijven?