Grote diefstal van darmen in Lochem

attachment-001_food-image-VLS7262I01

LOCHEM - Topcasings, onderdeel van Teeuwissen Group, heeft een detectivebureau ingeschakeld om een raadselachtige darmendiefstal op te lossen. Er ligt tipgeld van 20.000 euro klaar.

LOCHEM - Topcasings, onderdeel van Teeuwissen Group, heeft een detectivebureau ingeschakeld om een raadselachtige darmendiefstal op te lossen. Er ligt tipgeld van 20.000 euro klaar.


In juni werd bij darmengroothandel Topcasing tussen 156 en 170 vaten met natuurdarmen gestolen. In elk vat zaten volgens De Stentor 250 bossen varkensdarmen. De buit als geheel vertegenwoordigt een waarde van enkele tonnen.


De dieven hebben een hek en een deur geforceerd en een rolluik losgebroken. Daarna hebben ze met een heftruck de vaten op trailers geladen. Dit kon niet met de hand want de vaten wegen elk zo’n 300 kilo. Ze moeten minstens enkele uren bezig zijn geweest.


Diefstal in opdracht?

Volgens een anonieme bron is de diefstal waarschijnlijk in opdracht uitgevoerd en zijn de darmen direct naar het buitenland afgevoerd. De producten hadden wel merkjes maar die zijn relatief makkelijk te verwijderen.


Direct na de diefstal heeft het bedrijf een mailing gestuurd naar alle darmengroothandels in Europa, met daarin de specificaties van de gestolen darmen. Dit heeft nog niets opgeleverd.


Topcasings heeft nu Hoffmann Bedrijfsrecherche ingeschakeld. Die heeft afgelopen zaterdag een advertentie geplaatst waarin staat dat 20.000 euro wordt uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot het ophelderen van de darmendiefstal.


Lees ook:

Paarden gestolen en geslacht om vlees (4 augustus 2009)

Aanhouding na diefstal acht ton shoarmavlees (9 mei 2009)

'Niks mis met worst in natuurdarm' (22 december 2008)

Koelcel gestolen uit slachthuis (11 augustus 2008)

Vetdieven aangehouden (25 juli 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over diefstal

Meer over
Lees ook
De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

Mundi Technology versterkt activiteiten Wipotec-Ocs

Mundi Technology versterkt activiteiten Wipotec-Ocs

Het thema ‘Productveiligheid’ staat bij Nederlandse productiebedrijven hoog op de agenda. De vraag naar industriële controlewegers, metaaldetectoren en röntgensystemen is de laatste tijd enorm toegenomen. Vandaar dat Mundi Technology zeer verheugd is met de komst van controle- en inspectiespecialist Remco van Zijl.Van Zijl is vanaf 1 augustus overgekomen...

Bizerba: veel meer dan wegen en snijden

Bizerba: veel meer dan wegen en snijden

Het van oorsprong Duitse Bizerba is in de vleeswereld bekend van de weegschalen, snijmachines en etiketteertechnologie. Maar het concern én de Nederlandse dochter transformeren tot een leverancier van totááloplossingen. ‘De ondernemer helpen we tegenwoordig met de complete bedrijfsvoering’, zegt digital marketing manager Paul te Velthuis. Op de Slavakto...