Brand treft onderverhuurd pand poeliersbedrijf in Arnhem

Brand-Arnhem-Jasper-Jobse-Twitter

In een door een poeliersbedrijf onderverhuurd pand in Arnhem is maandagochtend 20 augustus brand uitgebroken. De brandweer heeft in het gebouw een hennepplantage aangetroffen. Dat meldt regionaal dagblad De Gelderlander.

De Gelderlander schrijft op zijn website dat 'kort na 08.30 uur volgens getuigen een dikke rookpluim bij het gebouw was te zien'. Waar getuigen aangaven dat de naastgelegen islamitische slachterij door de brand werd getroffen, ging het volgens de brandweer om een pand van poeliersbedrijf Blom.

Veel rook

Net voor 9.00 uur meldde de brandweer dat bij het bedrijf 'een grote brand' woedt en 'veel rook vrijkomt'. De brandweer adviseerde derhalve omwonenden en nabijgelegen bedrijven ramen en deuren dicht te houden. Het verkeer werd omgeleid.

'Al maanden niet in gebruik'

Blom huurde het pand - aldus De Gelderlander - van Volkshuisvesting Arnhem  en volgens de zoon van de eigenaar van het poeliersbedrijf stond het pand leeg. 'Dit kan helemaal niet, dit pand gebruiken we al maanden niet en niemand kan erin', tekende het regionale dagblad op. De zoon van de eigenaar 'liet wel weten dat het pand tot maart was onderverhuurd'.

Opslag

Poeliersbedrijf Blom verhuisde in mei 2016 naar een nieuw onderkomen in het Noord-Limburgse Milsbeek. Dit door de brand getroffen pand werd 'volgens de zoon van de eigenaar aangehouden voor opslag in geval van nood'.

Lees ook
Ovenschotel  met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

Hoewel hij zijn studie Farmacie keurig afmaakte, wist Rozj Khorshid (29) al dat zijn carrière een andere richting uit zou gaan. Hij wilde werken met eten en drinken en ging aan de slag bij een slagerij vanwege zijn passie voor vlees. Zijn droom: zijn eigen ambachtelijke slagerij met bijzondere producten.

KNS geeft tips voor de feestdagen

KNS geeft tips voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Voor de slager een drukke tijd! Een goede voorbereiding is hiervoor belangrijk. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) helpt hierbij en geeft tips.