Gouden Slagersring krijgt nieuw logo

Logo Gouden Slagersring

De Gouden Slagersring keert weer terug in 2022. Reden voor de wedstrijdorganisatie om het logo van deze vakwedstrijd te updaten. “Met trots presenteren we het nieuwe beeldmerk van deze innovatie-wedstrijd”, staat er te lezen op de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

“De Gouden Slagersring is een wedstrijd met een rijke historie met innovatie als basis”, zegt Marian Lemsom, directeur van KNS. “Een eigentijds logo is dan vanzelfsprekend om hiermee een oproep tot deelname te doen.”

De Gouden Slagersring

Innovatie en vernieuwing staan centraal bij de Gouden Slagersring. Deelnemende slagers zenden nieuwe en innovatieve producten in die voor minimaal 30 procent uit vlees bestaan. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen op de mate van vernieuwing, het potentieel commercieel succes en op productkwaliteit. Het product moet voor de slagersbranche nieuw zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het product voldoet aan gezondheidsaspecten; het gebruik van zout en vet moet binnen de normen vallen. Slagers werken hiervoor met een gevalideerde receptenmap.

Slagers die willen deelnemen kunnen zich schrijven bij op de website van KNS. De keuring vindt plaats op woensdag 7 september 2022 bij SVO Houten. Tijdens de Slavakto op 4 en 5 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt de Gouden Slagersring en treedt toe tot het Broederschap van de Gouden Slagersring.

Ad Bergwerffprijs

Naast de Gouden Slagersring is er ook een wedstrijd voor deelnemers tot en met 25 jaar. Hiermee wil de organisatie talentontwikkeling bij de jeugd stimuleren. De jeugdwinnaar mag in oktober de eerste Ad Bergwerffprijs in ontvangst nemen. De prijs is vernoemd naar de oud-voorzitter van KNS.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

Ruim dertig jaar werkte hij bij een bank en nu heeft Willem Kouwenoord (52) zijn eigen worstmakerij/rookhuis. Bij SVO volgde hij de training Worstmaker en komend schooljaar start hij met de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij. “Ik ga de basis leren.”