Gouden Slagersring keert terug in 2022

24 januari 2022 Redactie Vleesmagazine

De vakwedstrijd de Gouden Slagersring maakt dit jaar een doorstart. In 2022 kunnen ambachtelijke slagers weer hun innovatieve producten presenteren aan een deskundige jury. De beste slager wint de Gouden Slagersring en treedt toe tot het zogenoemde Broederschap van de Gouden Slagersring.

Innovatie en vernieuwing staan centraal bij de Gouden Slagersring. Slagers zenden voor de vakwedstrijd nieuwe en innovatieve producten in die voor minimaal 30 procent uit vlees bestaan. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen op de mate van vernieuwing, het potentieel commercieel succes en uiteraard op productkwaliteit. Het product moet voor de slagersbranche nieuw zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het product voldoet aan gezondheidsaspecten; het gebruik van zout en vet moet binnen de normen vallen. Slagers werken hiervoor met een gevalideerde receptenmap.

Jonge slagers

De Gouden Slagersring stimuleert ook talentontwikkeling bij de jeugd. De jeugdwinnaar mag in oktober de eerste Ad Bergwerffprijs in ontvangst nemen, vernoemd naar de voormalig voorzitter van KNS.

Gouden Slagersring 2022

De vakwedstrijd de Gouden Slagersring bestaat al sinds 1953. Een projectteam, een samenwerking van het Broederschap van de Gouden Slagersring, SVO vakopleiding food en KNS, heeft de wedstrijd weer opgepakt en organiseert deze in 2022. De keuring vindt plaats op 7 september en krijgt een ontknoping tijdens de Slavakto, de slagersvakbeurs op 4 en 5 oktober. 

SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food is dé mbo-opleidingsexpert in de foodbranche en leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere foodservicebedrijven.

Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Altijd op de hoogte blijven?