Gooische vrouwen uit Meat the Truth

attachment-001_food-image-VLS4897I01

AALSMEER - Endemol eist dat een fragment uit Gooische Vrouwen uit Marianne Thieme's film Meat the Truth wordt geknipt. De Telegraaf suggereert dat adverteerders namelijk dwars liggen.

AALSMEER - Endemol eist dat een fragment uit Gooische Vrouwen uit Marianne Thieme’s film Meat the Truth wordt geknipt. De Telegraaf suggereert dat adverteerders namelijk dwars liggen.


De Nicolaas Pierson Foundation (NGPF), die de film mede heeft geproduceerd, geeft hieraan toe en schrapt de scene.


In het bewuste fragment dumpt Anouk (Suzan Visser) een tas bevroren vlees bij haar vriendin Willemijn (Annet Mallerbe).


'A-moreel'

Anouk vindt het 'a-moreel om nog langer vlees te eten', omdat ze gehoord heeft dat voor een kilo koeienvlees, 100.000 liter water nodig is, terwijl voor 1 kilo aardappelen maar 500 liter water nodig is.


'Wij vinden het ontzettend jammer dat er eerst wél toestemming is gegeven voor het gebruik van de beelden, en dat daar later op is teruggekomen', zegt Karin Soeters, directeur van de NGPF in de Telegraaf.


Endemol is zich van geen kwaad bewust: 'We wilden destijds geen spelbreker zijn en gaven toestemming, zonder de film gezien te hebben. Het ging immers om een besloten voorstelling', zegt een woordvoerster.


Adverteerders dwars

De Telegraaf suggereert dat Endemol besloot tot de eis tot verwijdering omdat adverteerders dwars zouden liggen.


Soeters: 'Het doet me denken aan de GTST-rel rond Angela Schijf in 1998. Personage Kim werd van fervent vegetarër ineens vleeseter. Het Voorlichtingbureau Vlees, groot adverteerder bij RTL, had hier een stokje voor gestoken.


Meat the Truth draait vanaf half april in bioscopen en filmhuizen.


Lees ook:

Topmodellen hullen zich in vlees (16 maart 2008)

'Donald Duck mag wél vleesreclame maken' (1 februari 2008)

'Meat the Truth verdraait feiten' (16 januari 2008)

Vegetariër gruwelt van seks met vleeseter (31 juli 2007)

Veel steun voor terugkeer Voorlichtingsbureau Vlees (1 maart 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Meat the Truth

We hebben weer een nieuwe stelling!

'Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.' Stem hier

Lees ook
ECS gaat keuringen vakwedstrijden KNS volledig uitvoeren

ECS gaat keuringen vakwedstrijden KNS volledig uitvoeren

De vakwedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vinden ook in 2021 weer plaats. Dit jaar gaat de samenwerking met het Expertise Centrum voor het Slagersambacht (ECS) een stap verder. Het ECS voor het eerst de keuring volledig uit onder auspiciën van de KNS.Het meedoen aan de vakwedstrijden, zoals de Grote Grillworsttest, Spareribs Trophy...

Extra toezicht bij omstreden slachthuizen in Noord-Nederland

Extra toezicht bij omstreden slachthuizen in Noord-Nederland

Bij in opspraak geraakte slachthuizen in Noord-Nederland komt extra toezicht. De dierenartsen die daar inspecteren bij de middelgrote bedrijven, krijgen ondersteuning.Een collega zal 'meekijken', ter plekke of op afstand. De artsen kunnen elkaar zo controleren. Over het toezicht op voedselveiligheid en dierenwelzijn mag geen enkele twijfel bestaan,...

Van Vollenhoven: 'Privatisering keuringen in slachthuizen moet teruggedraaid'

Van Vollenhoven: 'Privatisering keuringen in slachthuizen moet teruggedraaid'

De privatisering van de controle op hygiëne en dierziekten in slachthuizen moet worden teruggedraaid, stelt mr.  Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. Dat meldt de NOS. Van Vollenhoven reageert daarmee op een onderzoek door platform voor onderzoeksjournalistiek Investico.De journalisten van Investico deden onderzoek...