Gewonde slachter maakt het goed (foto's)

attachment-001_food-image-VLS6385I01

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Het gaat goed met de werknemer van T. Boer & Zn., die donderdagmiddag gewond raakte tijdens zijn werk in de slachterij. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf.

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Het gaat goed met de werknemer van T. Boer & Zn., die donderdagmiddag gewond raakte tijdens zijn werk in de slachterij. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf.

De man in kwestie kwam donderdag met zijn hand terecht in een machine en raakte daarbij, naar het zich in eerste instantie liet aanzien, behoorlijk gewond. Er werd zelfs een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen.

Volgens het bedrijf vielen de verwondingen achteraf gezien mee. De werknemer heeft zijn middenhandsbeentje gebroken. 'Het gaat nu ‘uitstekend’ met hem', aldus de woordvoerder.

Toedracht

De precieze toedracht is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat een moment van onoplettendheid oorzaak is. 'Even een vuiltje willen weghalen, zonder de machine uit te zetten', zegt directeur Henny Swinkels van VanDrie Group, waar T. Boer & Zn. onderdeel van is.

Veiligheid

Volgens hem voldoen alle machines aan alle veiligheidseisen. 'Maar het is net als in het verkeer: als iets gewoon is, reageer je soms laconieker. Het is daarom wel zaak dat de veiligheidsmaatregelen nóg beter onder de aandacht worden gebracht.' De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak momenteel.

Op 7 mei vorig jaar gebeurde er overigens een soortgelijk ongeval bij T. Boer & Zn. Toen raakte ook een man met zijn arm bekneld in een machine. De verwondingen vielen ook hier achteraf mee.

Fotograaf Wilco Hogenbirk was donderdagmiddag ter plaatse en maakte bovenstaand fotoverslag.

Lees ook:

Zwaargewonde bij slachterij T. Boer & Zn.  (14 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over ongevallen

Alle berichten over T. Boer & Zn.

Lees ook
Glazen Kalf 2021 naar Rik van den Hazel

Glazen Kalf 2021 naar Rik van den Hazel

Rik van den Hazel is uitgeroepen tot de winnaar van ‘Het Glazen Kalf’ van 2021.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...