Gemiddelde omzetstijging voor Keurslagers 4%

attachment-001_food-image-VLS10811I01

HOUTEN - Keurslagersdirecteur Ruud Bakker maakte op dag 1 van de Keurslager demodagen in Houten (15 en 16 september) bekend dat de Keurslagers een gemiddelde omzetstijging boeken van 4%. En dat terwijl het CBS omzetdalingen van ruim 4% noemt. Maar dat is branchebreed.

HOUTEN - Keurslagersdirecteur Ruud Bakker maakte op dag 1 van de Keurslager demodagen in Houten (15 en 16 september) bekend dat de Keurslagers een gemiddelde omzetstijging boeken van 4%. En dat terwijl het CBS omzetdalingen van ruim 4% noemt. Maar dat is branchebreed.

Die positief afstekende cijfers van de Keurslagers komen volgens Bakker niet uit de lucht vallen. ‘Daar doen we wel wat voor. We zien niet machteloos toe, we zitten niet in een hoekje af te wachten hoe de ontwikkelingen uitpakken?  Integendeel,’ sprak hij in Houten. ‘Meer dan ooit maakt de Vereniging zich sterk en anticipeert op die ontwikkelingen. Wij bieden leden een  zo’n optimaal mogelijke  ondersteuning. Wij willen de Keurslager inspireren om de eigen kansen te pakken en klanten te binden.’

Onder het motto ‘lokale slagkracht onder landelijke merkbekendheid’ wordt de Keurslager de komende tijd nog meer gepositioneerd als dé vakman en dé specialist. De Vereniging van Keurslagers (VvK) reikt de komende tijd  tools aan met veel mogelijkheden voor acties, advertenties, folders,advies, begeleiding en meer. ‘Waarbij de Keurslager, er goed aan doet, om te kijken naar mogelijkheden voor één tweetjes met andere versspecialisten,’ voegde Bakker daar aan toe.

Ruud Bakker toonde zich op de eerste dag in het Euretco Centrum in Houten tevreden over de aanwezigheid van ongeveer 100 exposanten. Bovendien verwachtte hij dat tussen de 80 en 90% van de Keurslagers de gang naar de beurs zullen maken. Veel meer over de demodagen in Slagerswereld van 26 september.

Foto: Ruud Bakker en beurscoördinatrice Eveline Bettink op dag 1 van de Keurslager demodagen.

Lees ook
Een krachtig collectief van 100% zelfstandige slagers

Een krachtig collectief van 100% zelfstandige slagers

De Vereniging van Keurslagers is dé slagersformule van Nederland. De winkelformule voor zelfstandige slagers die onder het unieke A-merk Keurslager als sterk collectief naar buiten toe treden. Slagers die beschikken over een gemeenschappelijk DNA: vakmanschap, ambacht, persoonlijke aandacht en kwaliteit.

Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’

Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’

De Vereniging van Keurslagers neemt afstand van de titel Liegebeest 2021, welke haar is toegekend door Wakker Dier. De stichting riep de Keurslager uit tot het grootste Liegebeest van 2021, omdat het op zijn website claims over dierenwelzijn maakt, die volgens Wakker Dier niet waar zijn. Kenny Oostrik van Wakker Dier: “Elke Keurslager bepaalt...

Kansen voor de toekomst van de slagerij

Kansen voor de toekomst van de slagerij

De vraag naar meer (online) gemak is dé trend van dit moment. Daarin liggen kansen voor de slager. Meer consumentgericht denken is daarbij een must. Het opleiden van een nieuwe generatie ondernemers is de grootste uitdaging met het oog op de toekomst, vinden vertegenwoordigers uit de branche.