Ganzenvleesproducten voor groothandel en verswinkels

De nieuwe kamer: Château De Raay, Baarlo, Noord-limburg. ganzen,

De Stichting Natuurlijk Gans heeft in samenwerking met Pieter van Meel, Ruig, B&P Special Foods en Verstegen diverse producten ontwikkeld op basis van ganzenvlees, die uitsluitend verkrijgbaar zijn via de groothandels en de versspecialisten. ‘Voor slagers en poeliers een unieke kans om zich te onderscheiden met een Nederlands kwaliteitsproduct’, vertelt Ad Berkelmans, bestuurslid van de NBPW, die Vleesmagazine de primeur geeft.

Het gaat om de volgende producten: twee smaken grillworst, twee smaken braadworst, ganzenhammetje, stoofschotel, ganzenburgers, ganzenpaté, ganzenbout konfijt, gerookte ganzenfilet en er wordt ook waarschijnlijk nog een ganzenpastei/ragout aan het assortiment toegevoegd. Het aanbieden van de ganzenvleesproducten biedt volgens Berkelmans volop kansen voor slagers en poeliers. ‘Met opzet hebben we gekozen voor een breed scala aan herkenbare producten met een lange houdbaarheid, die multifunctioneel ingezet kunnen worden. Voor slagers en poeliers dus een unieke kans om zich te onderscheiden met een Nederlands kwaliteitsproduct.’ De productie vindt plaats bij B&P Special Foods en Ruig. Inmiddels hebben ook enkele vleesgrossiers interesse getoond. Mochten er nog meer geïnteresseerden zijn, dan kunnen zij contact opnemen met adberkelmans@nbpw.nl.

Officiële lancering

Op 17 oktober vindt na de ledenvergadering van de NBPW de officiële lancering van de producten plaats. Belangstellenden en grossiers uit de sector zijn van harte welkom. Zij kunnen zich per e-mail bij Berkelmans aanmelden, waarna ze tijdig bericht ontvangen. Ook de landelijke verkoop gaat 17 oktober van start.

Lees in het oktobernummer van Vleesmagazine een uitgebreide reportage over De Stichting Natuurlijk Gans.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces wint de EZK Enery Award 2022. Daarmee mag Verstegen zich het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en het gebruik van hernieuwbare warmte noemen. Verstegen kan namelijk sinds dit jaar vrijwel volledig zonder gas opereren.

Verstegen Spices & Sauces genomineerd voor de EZK Energy Award

Verstegen Spices & Sauces genomineerd voor de EZK Energy Award

Verstegen Spices & Sauces is een van de drie genomineerden voor de EZK Enery Award 2022. Dat is een award voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare (duurzame) warmte. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

Recept van Verstegen: sous-vide gegaarde kip-ketjap

Recept van Verstegen: sous-vide gegaarde kip-ketjap

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het laatste recept van Verstegen.