Fresh Rotterdam zet speciale vleeswaren in de schijnwerpers

SLAGERSWERELD - Tijdens de vakbeurs Fresh Rotterdam (10-12 september, Ahoy Rotterdam) kunnen bezoekers een goed beeld vormen van alle noviteiten en innovaties op versgebied.

SLAGERSWERELD - Tijdens de vakbeurs Fresh Rotterdam (10-12 september, Ahoy Rotterdam) kunnen bezoekers een goed beeld vormen van alle noviteiten en innovaties op versgebied.

Op een centraal gelegen Innovatieplein worden zeer uiteenlopende noviteiten getoond, variërend van speciale vleeswaren tot tuinkruiden in microvorm en onbekende aziatische fruitsoorten. Of van nieuw gelanceerde versmerken tot nieuwe snackgroenten en biologisch gekweekte vis.

Duurzaamheid
De getoonde noviteiten spelen vaak in op duurzaamheid en convenience. Inmiddels zijn er meer dan 200 aangemeld. De beursorganisator beschouwt structurele aandacht voor vernieuwing als belangrijkste voorwaarde voor de versbranche om succesvol te zijn. Fresh Rotterdam nodigt versbedrijven uit om vlees-, agf-, vis-, brood- en zuivelnoviteiten aan te dragen voor (gratis) plaatsing op het Innovatieplein. Voorwaarde voor deelname is dat het versproduct maximaal één jaar geleden is geïntroduceerd.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen hun product middels een korte omschrijving via email (info@freshrotterdam.nl) voordragen voor deelname aan de versbeurs.


Lees ook
Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...

Keurslager Jeroen Keirsgieter is heel blij met verhuizing naar nieuwe locatie

Keurslager Jeroen Keirsgieter is heel blij met verhuizing naar nieuwe locatie

Heel blij was Jeroen Keirsgieter toen hij de slagerij van zijn werkgever kon overnemen. Helaas daalde het aantal klanten door de afwezigheid van andere versspecialisten en een slecht parkeerbeleid. Hij besloot zijn bedrijf te verhuizen Zwanenberg, een dorp zonder slager. “Dat was een prachtige kans. Het pand was volledig casco. Daardoor kon ik helemaal...

Slicen van vlees(waren) zonder tussenfolie

Slicen van vlees(waren) zonder tussenfolie

Met het innovatieve spraysysteem: Sustainable Liquid Interleaving, introduceert MULTIVAC een duurzame oplossing voor het verpakken van dun gesneden of zeer kleverige producten. De conventionele tussenfolie tussen de plakjes is hierbij niet meer nodig en dat reduceert het verbruik van plastic tijdens het verpakken tot het absolute minimum. Tailormade...