Frans plantaardig bacon merk richt zich op Nederlandse markt

15 februari 2023 Redactie Vleesmagazine

La Vie, een Franse producent van plantaardige bacon wil de Nederlandse markt veroveren. Sinds september 2022 zijn de producten verkrijgbaar in Nederland. Daarnaast richt het Franse merk zich ook op de Belgische en Engelse markt.

De plantaardige bacon van La Vie is volledig plantaardig, rijk aan eiwitten, en bevat minder dan 2 procent verzadigd vet. De producten zijn gemaakt volgens een "gepatenteerd recept op plantaardige basis". In het assortiment zit naast plantaardige bacon ook plantaardige spekjes.

Naast Frankrijk is het merk inmiddels ook verkrijgbaar in Engeland, Wales, België en Nederland. Deze uitbreiding is onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf. GreenPro International. verzorgt de distributie. Romain Jolivet, CMO van La Vie: “We hebben jarenlang onderzoek gedaan om een plantaardig vet te ontwikkelen dat het vlees verrijkt en plantaardig eten naar een nieuwe dimensie brengt.” Sinds de introductie staat La Vie in de Franse top 3 van vleesvervangers. Het merk richt zich niet alleen op vegans of vegetariërs. “Wij zijn er ook voor iedereen die wel van vlees houdt.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?