fotoreportage

Pluijm boeit publiek op Degens BoerenBBQ

Nieuws 984

Onder een stralend blauwe hemel, was het dinsdag 14 mei goed toeven op Boerengoed Enspijk in de gelijknamige Gelderse plaats aan de Linge. Degens, leverancier van kruiden, specerijen, marinades en sauzen voor de ambachtelijke sector – organiseerde hier een druk bezochte BoerenBBQ.

Pluijm boeit publiek op Degens BoerenBBQ
Boeren BBQ bij Degens. Foto's: Berry Pitlo

Degens wil de versspecialist en versproducent actief ondersteunen. De BoerenBBQ is bedoeld als ontmoetingsplaats waar elke slager, visboer, groenteman, traiteur of producent terechtkan voor inspiratie, culinaire en commerciële tips, en praktische informatie over het vernieuwde Degens-assortiment. Tijdens de BoerenBBQ was er veel aandacht voor salades, clean-label en vegetarische producten.

Het Dutch BBQ team (Europees kampioen in 2012 en Nederlands kampioen in 2016) gaf acte de présence en presenteerde de gasten herkenbare huisspecialiteiten van de aanwezige versspecialisten.

De BBQ werd muzikaal omlijst door de Nijlpaarden, niet de minste straatmuzikanten. Vorig jaar werden zij Nederlands kampioen straatartiest.

René Pluijm boeit vanaf de hooibalen

Het is voor de tweede keer dat Degens deze BoerenBBQ organiseerde. Speciale gast deze editie was de beroemde televisiekok René Pluijm. Op zijn eigen onnavolgbare wijze wist hij het publiek te boeien, door de luisteraars vanaf de hooibalen toe te spreken.

Pluijm noemt zichzelf een reislustige vakidioot, altijd op jacht naar authentieke en onbekende producten. Hij is gek op het onontdekte, verafschuwt routine en krijgt er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven. Hij is overtuigd van de kracht van eenvoud: doe zo min mogelijk met een zo hoogwaardig mogelijk product. Hij brengt zijn kennis met plezier en wil mensen blij maken. Pluijm is een voorvechter van kwaliteit en echte smaken en dat is onlosmakelijk verbonden met zijn liefde voor voedsel en de natuur.

Vleesmagazine’s accountmanager Berry Pitlo bracht een bezoek aan de BoerenBBQ.

Bekijk hieronder zijn fotoreportage van de inspirerende bijeenkomst.

Foto's

Reageer op dit artikel