Fors meer stunts met keurmerkvlees

attachment-001_food-image-VLS14038I01

Nederlandse supermarkten hebben in het derde kwartaal 159 keer aanbiedingen in de folder gehad voor vlees met een keurmerk. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers die actiegroep Wakker Dier vanmorgen heeft gepresenteerd. In het derde kwartaal van 2014 waren er nog maar zeventig aanbiedingen met dit vlees. Ook werd biologisch vlees veertig keer in de aanbieding gedaan. Dit aantal kwam echter vrijwel volledig voor rekening van supermarktketen Plus, dat 35 keer bio-vlees in de folder had.

Meer stunts met vlees

Wakker Dier telt ieder kwartaal de vleesaanbiedingen van de zeven grootste supermarktketens op basis van de folder. Dit gebeurt in het kader van de strijd tegen wat de actiegroep kiloknallers en plofkippen noemt. De algemene conclusie van het onderzoek is dat supermarkten in het derde kwartaal 38 procent meer aanbiedingen hadden met vlees. Alle gemeten ketens droegen daaraan bij.

Flink overheen

Sinds het begin van het jaar zijn er volgens Wakker Dier 2249 prijsstunts geweest. Dat is bijna evenveel als in heel 2014. ‘Dat we er flink overheen gaan, dat is wel zeker. In het vierde kwartaal wordt altijd het meeste gestunt, onder meer vanwege kerst’, aldus Wakker Dier. De meeste aanbiedingen zijn voor varkensvlees.

Lees ook
Wakker Dier: minder vleesaanbiedingen in de supermarkt

Wakker Dier: minder vleesaanbiedingen in de supermarkt

Uit de jaarlijkse foldermonitor van Wakker Dier blijkt dat het aantal vleesaanbiedingen in de supermarkt voor het eerst sinds 2015 is gedaald. In de eerste helft van 2022 daalde het aantal aanbiedingen naar het niveau van 2020.

Hanos en Bidfood kiezen voor kip met Beter Leven

Hanos en Bidfood kiezen voor kip met Beter Leven

Groothandels Bidfood en Hanos hebben Wakker Dier laten weten hun huismerk kipproducten te voorzien van minimaal één Beter Leven-ster. Anne Hilhorst van de dierenwelzijnsorganisatie: “Goed nieuws voor consumenten."

12 beste keurmerken volgens Milieu Centraal

12 beste keurmerken volgens Milieu Centraal

Milieu Centraal heeft de 12 beste keurmerken opgenomen in de Keurmerkenwijzer om consumenten te helpen om duurzamer boodschappen te doen.