Foodies massaal aan de slag voor Burger Battle

Winnaar-Surf-en-Turf-burger

Op social media vond de afgelopen weke een inspirerende barbecuewedstrijd plaats: de Butchery Burger Battle. Zo’n honderd deelnemers deelden hun mooiste burgercreatie onder vermelding van de hashtag #butcheryburgerbattle. Het doel was elkaar te inspireren met mooie smaakcombinaties, met als uiteindelijke winnaar een next level Surf & Turf burger met gegrilde octopus.

De Butchery Burger Battle was een initiatief van online slager The Butchery, die volgers op social media opriep om hun beste burgercreatie online te delen onder vermelding van de hashtag #butcheryburgerbattle. Er waren mooie prijzen te winnen, waaronder een Ofyr tafelmodel BBQ en Japans A5 Wagyu ribeye, maar het hoofddoel was toch wel elkaar inspireren met mooie smaakcombinaties. En dat doel is meer dan bereikt. Het niveau lag bizar hoog. Zo’n honderd inzendingen kwamen binnen, de ene inzending niet creatiever dan de ander. Zelfgebakken buns, naanbrood en homemade steamed buns met de meest waanzinnige burgers passeerden de revue.

Winnaar Burger Battle

Inzendingen-Burger-Battle-300x200 Inzendingen van de Burger Battle.

Het was foodblogger @biggerbetterbasterd die de wedstrijd won en wel met een next level Surf & Turf burger, bestaande uit een black bun, geroosterde pikante paprika hummus, gegrilde baby romaine sla, black angus burger met mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaat, krokant gegrilde chorizo, aioli en gegrilde octopus. Originaliteit, een mooie smaakcombi en een fantastische foto maakte de doorslag.

Runner up was @eggcited.bbq met een kleurrijke steamed bun rendang burger: ‘Het idee was al snel geboren om een steamed bun te gaan beleggen met de Rendang burger’, aldus de deelnemer. ‘Om nog een crunchy bite toe te voegen aan de burger, hebben we een gefrituurde ‘kroket’ met een vulling van huisgemaakte daging rendang eraan toegevoegd. Een rendang op basis van rundvlees en kokos. Nog wat zoetzure groente erbij en de ‘Steamed Bun Rendang Burger’ is geboren.’

Creatief met een goede burger

De deelnemers lieten zien hoe creatief je kan zijn met een goede burger. De concurrentie was hevig, maar de onderlinge interactie op social media was meer dan inspirerend. Uiteindelijk kregen alle deelnemers een ButcheryClub cap en vier gratis Black Angus beefburgers als dank voor hun inzending.

Bekijk alle inzendingen met de #butcheryburgerbattle op Instagram of via de website van The Butchery.

 
Lees ook
Creatief op reis

Creatief op reis

De afgelopen maanden heb je waarschijnlijk minder gereisd dan je lief is. Voor ons zijn vakanties momenten van ontspanning, maar ook van inspiratie. Onze grootste hobby is dan ook inspiratie opdoen tijdens reizen in verschillende eetculturen in de wereld

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend

De finalisten van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt van dit jaar zijn bekend: tien slagers mogen strijden voor de titel. Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert elk jaar de vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. Meer dan 80 slagers zonden hun gehaktballen in en het is nu aan de jury om de lekkerste bal gehakt van dit jaar te kiezen. Dat gebeurt...