Food to Be Expo in Eindhoven toont toekomst van voedsel

Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam en burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven hebben in het bijzijn van 27 EU-ministers en Eurocommissaris van landbouw Phil Hogan de Food to be Expo geopend in Eindhoven. Food to be staat in het teken van de toekomst van ons voedsel en wordt georganiseerd in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie in de eerste helft van 2016. De Food to be Expo is gratis te bezoeken tot en met zondag 5 juni.

Op de Food to Be Expo laten de vijftig meest innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers van Nederland zien welke voedselinnovaties in de toekomst het verschil gaan maken. Van 3D-geprinte ziekenhuismaaltijden tot melkrobots en van drijvende boerderijen tot kweekvlees. De expo Food to Be biedt de mogelijkheid een reis te maken langs de toekomst van ons voedsel. Nederland loopt wereldwijd op kop op het gebied van voedseltechnologie en staat internationaal bekend om haar Dutch Design. Maar hoe ziet 'de Hollandse pot' er in de tweede helft van de 21e eeuw uit?

The STEC

De Food to be Expo, tot en met zondag 5 juni gratis te bezoeken in Eindhoven, is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Eindhoven. De expo is georganiseerd in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap en de Europese landbouwraad. Met het thema ‘Food to be’ is deze expo een eerste editie van The STEC; Staging Technologies, het nationaal podium voor de nieuwste technologie.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de websites Foodtobe.nl en Facebook.com/thestec.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Menig collega droomt van een mooie bekroning of kampioenschap bij de Slavakto-vakwedstrijden. Maar het behalen van een prijs gaat niet vanzelf. In dit artikel deel ik tips en tricks en do’s en don’ts die u kunnen helpen een hogere score te verwezenlijken.

Vaess anticipeert op wensen van de klant

Vaess anticipeert op wensen van de klant

Vorig jaar voerde het toenmalige Vaessen-Schoemaker als onderdeel van een rebranding een naamswijziging door. Het 76-jarige bedrijf ging voortaan door het leven als Vaess. Wat heeft geleid tot het succes – dat tot de dag van vandaag voortduurt – van dit voedingsingrediëntenbedrijf?

Wie zitten er in de jury van de Gouden Slagersring?

Wie zitten er in de jury van de Gouden Slagersring?

De vakwedstrijd de Gouden Slagersring keert terug in 2022. Ambachtelijke slagers kunnen weer hun innovatieve producten presenteren aan een deskundige jury. De organisatie maakt bekend wie er in de jury plaatsnemen.