Food to Be Expo in Eindhoven toont toekomst van voedsel

31 mei 2016 Vleesmagazine

Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam en burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven hebben in het bijzijn van 27 EU-ministers en Eurocommissaris van landbouw Phil Hogan de Food to be Expo geopend in Eindhoven. Food to be staat in het teken van de toekomst van ons voedsel en wordt georganiseerd in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie in de eerste helft van 2016. De Food to be Expo is gratis te bezoeken tot en met zondag 5 juni.

Op de Food to Be Expo laten de vijftig meest innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers van Nederland zien welke voedselinnovaties in de toekomst het verschil gaan maken. Van 3D-geprinte ziekenhuismaaltijden tot melkrobots en van drijvende boerderijen tot kweekvlees. De expo Food to Be biedt de mogelijkheid een reis te maken langs de toekomst van ons voedsel. Nederland loopt wereldwijd op kop op het gebied van voedseltechnologie en staat internationaal bekend om haar Dutch Design. Maar hoe ziet 'de Hollandse pot' er in de tweede helft van de 21e eeuw uit?

The STEC

De Food to be Expo, tot en met zondag 5 juni gratis te bezoeken in Eindhoven, is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Eindhoven. De expo is georganiseerd in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap en de Europese landbouwraad. Met het thema ‘Food to be’ is deze expo een eerste editie van The STEC; Staging Technologies, het nationaal podium voor de nieuwste technologie.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de websites Foodtobe.nl en Facebook.com/thestec.

Altijd op de hoogte blijven?