FNV wijst eindbod cao Slagersbedrijf af

Slager_unsplash

Foto: Unsplash

Vakbond FNV heeft het eindbod voor de nieuwe cao Slagersbedrijf afgewezen. De bond vindt de voorgestelde loonsverhoging van 2,7 procent te laag en dreigt met acties. Dat laat de vakbond weten in een persbericht.

John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie vindt de loonsverhoging van 2,7 procent te mager. “Terwijl de mensen die werken in de slagersbranche vanwege corona juist heel veel rekening hebben gehouden met hun werkgevers en in de laatste twee cao’s expres niet al te veel hebben gevraagd. In de slagersfabrieken, die de supermarkten als klant hebben, is nog nooit zo goed gedraaid”, aldus Klijn.

FNV laat weten uit-onderhandeld te zijn en een ultimatum te sturen naar de werkgevers. Ook dreigt de vakbond met acties. Met name in de grotere fabrieken is volgens Klijn de actiebereidheid hoog.

Reactie KNS

Op de website laat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) weten samen met de Adviescommissie Sociale Zaken is gekeken of er ruimte is om het eindvoorstel aan te passen. De brancheorganisatie blijft in overleg met de vakbonden.  

“Eind april heeft KNS een uitgebreid en gedegen eindvoorstel bij de vakbonden ingediend na enkele onderhandelingsronden”, schrijft KNS op de website.  “Werkgevers én werknemers in de slagersbranche ervaren en dragen beide de nadelige effecten van de sterke prijsstijgingen en de negatieve invloed daarvan op de koopkracht. Werkgevers zijn bereid om werknemers zo goed mogelijk te compenseren. De realiteit is dat werkgevers voor langere tijd worden geconfronteerd met zeer hoge inkoopprijzen van vlees, verpakkingsmaterialen, brandstof en energie. Met stijgingen van tientallen procenten legt dat nu al een grote druk op de bedrijfsvoering, toekomstperspectief en op de mogelijkheden voor een nieuwe cao.”

Bron: FNV / KNS

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

Er is een de nieuwe cao voor de ruim 4.500 mensen, die werkzaam zijn in de vleeswarenfabrieken. Een meerderheid van de FNV-leden stemde in met de afspraken die de vakbond en de sector maakten.

Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft toch een onderhandelingsresultaat bereikt met vakbond FNV over een nieuwe tweejarige cao voor het slagersbedrijf. Wat hebben de partijen afgesproken?

FNV: Acties van de baan

FNV: Acties van de baan

FNV kondigt aan geen actie te gaan voeren voor een betere cao voor het slagersbedrijf. De vakbond en de werkgevers zijn toch tot een akkoord gekomen. De stakingen zijn van de baan en de leden van de vakbond hebben tot woensdag 15 juni de tijd om te stemmen over de nieuwe cao.