FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

vleeswaren_Pata negra_pixabay

Foto: Pixabay

Er is een nieuwe cao voor de ruim 4.500 mensen, die werkzaam zijn in de vleeswarenfabrieken. Een meerderheid van de FNV-leden stemde in met de afspraken die de vakbond en de sector maakten.

De partijen spraken in de nieuwe cao een loonstijging af van 3,35% in 13 maanden. Deze gaat in vanaf 1 februari 2022. Daarnaast gaat de eindejaarsuitkering omhoog met 0,25% naar 3,25% en stijgt de reiskostenvergoeding van 12 cent naar 19 cent per kilometer.

Volgens Liza van Nuysenburg, bestuurder FNV Voedingsindustrie, is er stevig onderhandeld. “De cao is er zeker niet zonder slag of stoot gekomen. We hebben sinds begin februari stevig moeten onderhandelen. Maar gelukkig zijn we eruit gekomen. Daardoor stijgen de lonen van de mensen en maken zij minder kosten om van en naar hun werk te komen.”

In oktober start de vakbond met de voorbereiden op de onderhandelingen voor de volgende cao. Van Nuysenburg: “Daarin zullen we erop inzetten dat de salarissen blijven meegroeien met de enorme inflatie. Want mensen moeten wel gewoon hun boodschappen en huis kunnen blijven betalen.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

Vleeswarenproducent Compaxo is een samenwerking aangegaan met SVO vakopleiding food voor het werven van toekomstige medewerkers. Daarnaast zet SVO een opleidingshuis op waar nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo de mogelijkheid krijgen om een mbo-opleiding te volgen.

COV en VNV pleiten voor bruikbare CO2-footprint en ondersteunen van export

COV en VNV pleiten voor bruikbare CO2-footprint en ondersteunen van export

Tijdens de Rondetafel bijeenkomst op 7 december spraken de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) over hun inzet voor en bijdrage aan de verdere verduurzaming van de vlees- en vleeswarenproductie.

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.