Finnen zijn echte 'gehaktlovers
HELSINKI – Finnen zijn gek op gehakt. De helft van de totale vleesconsumptie betreft gehakt of gehaktproducten.
HELSINKI – Finnen zijn gek op gehakt. De helft van de totale vleesconsumptie betreft gehakt of gehaktproducten.
Het vleesproduct is zo populair omdat het goedkoop en voedzaam is en het in allerlei vormen en gerechten kan worden gebruikt, blijkt uit Fins onderzoek.
Finnen eten volgens dat onderzoek dertig miljoen kilo gehakt per jaar.
Lees ook:
Gehakt voor één euro in schap C1000 (10 februari 2009)
Finnen vechten om Swedish Meats (29 november 2007)
Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer over
Lees ook
Slagersgehakt magerder dan supermarktgehakt
De Consumentenbond bracht 25 april het nieuws naar buiten dat mager rundergehakt in de supermarkt soms vetter is dan shoarma of spareribs. Dit geldt niet voor het gehakt van de slager, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers.
Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs
De vetpercentages van (extra) mager rundergehakt in de supermarkt lopen flink uiteen, schrijft de Consumentenbond. Uit een steekproef blijkt dat het vetpercentage tussen 7,9% tot 15% kan liggen. Mager rundergehakt is daarmee vetter dan is vastgelegd in de Europese regels voor gehakt vlees.
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021
Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.