Anneke van Dun (Slagerij Van Roessel, winnaar in 2010) en Johan van Uden (Chateaubriand, winnaar in 2011) hebben onder leiding van juryvoorzitter Ad van Kasteren geen gemakkelijke taak gehad. Zestien bedrijven hebben zich aan de kritische ogen van dit juryteam onderworpen.
De acht finalisten zijn:
Beerens Slagerij & Traiteur, Best
Culinair slagerij Wapenaar, Vlaardingen
Harmsen, Keurslager, Diepenveen
Keurslager Antonis, Veldhoven
Keurslager A.J.P. Klaver, Schagen
Keurslager H.P. van Linschoten, Rotterdam
Keurslager Spijkerman, Akkrum
Slagerij & Traiteur Beerens, Eindhoven
De finalisten worden deze maand bezocht door de jury die bestaat uit een koppel van SVO en Winkelmanagement. Verder vindt er een productkeuring plaats door een collega-slager en een horeca-kok en zal KBBL een bacteriologische keuring verrichten. De winnaar wordt op maandagavond 12 november in restaurant-boerderij Mereveld te Utrecht bekendgemaakt.
Klik hier voor het dossier Slagerij van het Jaar