Finalisten Lekkerste Bal Gehakt bekend

3 september 2013 Edwin Rensen

De finalisten van de verkiezing om de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend. Op donderdag 29 augustus vond de keuring plaats van deze door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) georganiseerde wedstrijd.

De jury bestond uit chef-kok Julius Jaspers, slager en winnaar van vorig jaar, Koen van Vugt en SVO-docent Ruud van Gils. Bij de keuring van de gehaktballen viel op dat bij sommige ballen een zure of zoute smaak de boventoon voerde, laat de KNS weten. De jury was het er unaniem over eens dat de gemiddelde consument eerder valt voor een bal met een frisse smaak dan een uitgesproken smaak. Conclusie jury: ‘Een bal die de finale heeft bereikt, is een echte krachtpatser. De ingrediënten kloppen als een bus waardoor de bal een lekkere, frisse smaak heeft waarbij het gehakt niet te rul maar ook niet te fijn is.’

De finalisten:

Slagerij Beerens, Eindhoven

Gelderblom Slagerij & Partyservice, Ridderkerk

Kwaliteitsslagerij De Schrans, Leeuwarden

Keurslagerij Van Strien, ‘s Gravenmoer

Slagerij Buth, Ooltgensplaat

Keurslagerij Willy Beerens, Liempde

Gelderblom Slagerij & Partyservice, Gorinchem

Slagerij Smit, Ternaard

Keurslagerij Jan Aarts, Ammerzoden

Mourik & Zonen Keurslager, Krimpen a/d Ijssel

Voorlopige top 5 voor de Lekkerste Gehaktvariant:

Gehaktbroodje, Slagerij van den Berk, Valkenswaard

Meat & Chocolate van Slagerij Beerens, Eindhoven

Pittig gehaktbroodje, Slagerij Henco, Leiden

Hazelnootgehaktje, Scharrelslagerij 't Oude Ambacht, Den Haag

Slagers Spekkoek, Gelderblom Slagerij & Partyservice, Ridderkerk

Op 12 september wordt de finale gestreden. De slager met de winnende gehaktbal en gehaktvariant wordt bekend emaakt tijdens de VAS-beurs. Op maandag 23 september om 16.00 worden daar de prijzen uitgereikt in de Spiegeltent.

Meer over de VAS-beurs in Vleesmagazine van 10 september.


Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd van de KNS

Altijd op de hoogte blijven?