De tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2017 zijn bekend. Op donderdag 12 januari vond de eerste keuring plaats van de Grote Grillworsttest bij de Koninklijke Nederlandse Slagers. Maar liefst 101 slagers zonden hun producten in voor deze vakwedstrijd. De jury heeft uit alle inzendingen de tien beste grillworsten gekozen op basis van geur, kleur, smaak en samenstelling.
De jury bestaat dit jaar uit culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilbrink, SVO-docent Paul Bohté en winnaar van 2016 Keurslager Frank van Gils. Ook dit jaar was de jury behoorlijk kritisch. Juist omdat de grillworst zo’n populair slagersproduct is, moet de winnaar wel met zorg worden gekozen. De basis voor deze keuring is een grillworst die egaal gegrilld is en uiteraard ook een lekkere grillsmaak heeft. Less is more was het uitgangspunt.
Finalekeuring
De 10 producten worden opnieuw gekeurd tijdens de finalekeuring op donderdag 26 januari. Voorafgaand aan de finalekeuring vindt een mysteryaankoop plaats om te zien of het consumentenproduct overeen komt met de wedstrijdinzending.
Finalisten Grote Grillworsttest 2017
Deze 10 slagers hebben zich geplaatst voor de finale van de Grote Grillworsttest. De namen staan in willekeurige volgorde.
- Slagerij Runderkamp - Havenhof in Volendam
- Keurslager Koen van Vugt in Drunen
- Slagerij Meijer in Lekkerkerk
- AB Vleeswaren specialiteiten in Alphen a/d Rijn
- Slagerij Jan de Rooij in Berkel en Rodenrijs
- Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik in Leiden
- Gildeslager Koekman in Nieuwegein
- Keurslager Rien & Irma Baas in Leerdam
- Keurslager Warmenhoven in Wateringen
- Keurslager Wim Koelewijn in Huizen
Prijsuitreiking
Alle finalisten ontvangen op donderdag 9 februari hun prijs uit handen van Felix Wilbrink in Hotel van der Valk Tiel.