FIA richt ondernemersvereniging op

Food Innovation Academy

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht.

Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan.

Met de komst van de vereniging wil FIA richting geven aan “de doorontwikkeling van de opleidingsprogramma’s, de onderzoekstrajecten en de imagoverbeterende activiteiten. Het onderwijs heeft daarmee een volwaardige, eenduidige gesprekspartner.”

De FIA is momenteel gevestigd in een oud gemeentekantoor in Vlaardingen, dat wordt omgebouwd tot een etalage voor de foodsector. Dit moet tevens een opleidingsplek worden “waar studenten in een praktijkomgeving worden gevormd tot bijvoorbeeld operator, kwaliteitsmedewerker, productontwikkelaar, verpakker, marketeer, logistiek medewerker, bakker of ijsbereider.” Zo heeft het gebouw onder meer een try&taste-ruimte, een techniekhal, het IJscentrum, diverse laboratoria, een brood- en banketbakkerij, een workshopkeuken, een instructielokaal voor zij-instromers en een auditorium.

Momenteel nemen er vijftien bedrijven deel aan de FIA-bedrijvenvereniging; geïnteresseerden kunnen contact opnemen met projectleider Hilco Wagenaar.

Dossiers
Lees ook
‘Vragen van klanten kan ik nu zelf beantwoorden’

‘Vragen van klanten kan ik nu zelf beantwoorden’

De werktijden in de horeca zag Inge Groenland (23) na een paar jaar niet meer zitten. Maar de contacten met klanten vond ze wél heel leuk. Ze ging op zoek naar een nieuwe baan die daarbij paste en liep tegen een vacature bij Slagerij John de Roode aan. Inmiddels werkt Inge daar twee jaar en is ze bezig met haar tweede slagersopleiding bij SVO vakopleiding...

SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

Vleeswarenproducent Compaxo is een samenwerking aangegaan met SVO vakopleiding food voor het werven van toekomstige medewerkers. Daarnaast zet SVO een opleidingshuis op waar nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo de mogelijkheid krijgen om een mbo-opleiding te volgen.

‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

Arie Bakker (20) was bezig met een opleiding robotica toen corona zijn intrede deed. Omdat hij tijd over had, werkte hij veel bij Meesterslager Arie Bakker, de slagerij van zijn vader in Alblasserdam. Zo ontdekte Arie dat hij verder wil in het slagersvak.