Felle brand verwoest slachterij Danish Crown

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

BLANS- De slachterij van Danish Crown in Blans, is van zondag op maandag grotendeels verwoest door brand.

BLANS - De slachterij van Danish Crown in Blans, is van zondag op maandag grotendeels verwoest door brand.

De brand ontstond rond middernacht en legde het grootste deel van de productiegebouwen in de as. vooral de uitsnijderijen zijn getroffen. Volgens de directie bleef de slachtlijn gespaard. De kantoren, het vrieshuis en het energiecentrum van het complex liepen eveneens geen schade op.

De brandweerkorpsen hadden het vuur pas in de loop van vandaag  - 16 april -  onder controle, maar het blussen duurt nog uren.

Crisis

De concernleiding heeft alle productiechefs voor een acute crisisvergadering bijeengeroepen om zich te beraden over de verdeling van de verwerking over de overige slachterijen. Mogelijk wordt er in andere vestigingen ook in de weekeinden doorgewerkt om de capaciteit op te vangen.

In Blans zou juist met ingang vandaag de verwerking worden uitgebreid met 10.000 varkens naar 56.000 varkens per week. Vandaag zou Blans 10.000 dieren hebben moeten verwerken. In de getroffen slachterij werken duizend mensen.

Persoonlijke ongelukken deden zich tijdens de brand niet voor. Evenmin werden dieren gedood door het vuur. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Lees ook:

Danish Crown voert productie op

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Danish Crown

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

 

Altijd op de hoogte blijven?