Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Brabantse worstenbroodje 2020_foto  PB Hans Elbers

Foto: Editie van 2020, Hans Elbers

Elk jaar vindt in Brabant de zoektocht naar het Lekkerste Brabantse worstenbroodje plaats. Totdat corona roet in het eten gooide. Maar deze wedstrijd voor onder andere Brabantse bakkers en slagers maakt een doorstart. Er komt nieuwe editie in 2022. Deze 25e editie wordt extra feestelijk. Dat laat de organisatie weten aan Omroep Brabant

De laatste volledige editie van het Lekkerste Brabantse worstenbroodje vond in 2019 plaats. Lars van Dongen won deze wedstrijd. In 2020 startte de wedstrijd wel, maar de finale kon vanwege corona niet doorgaan. De organisatie heeft besloten om met "een schone lei" te beginnen en niet door te gaan met de finalisten van 2020. Zij ontvangen een certificaat dat hun product finalewaardig is.

"Als we verder zouden gaan vanaf het moment dat corona alles stillegde, dan sluit je nieuwe deelnemers uit", zegt Ton Poppelaars, bestuurslid van Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’, tegen Omroep Brabant.

Het Brabantse worstenbroodje is een wedstrijd voor professionals (bakkers en slagers), studenten van het mbo en vmbo, en thuisbakkers. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, Markland College, de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging, Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ en Omroep Brabant.

Bron: Omroep Brabant

Lees ook
Laat geen geld liggen!

Laat geen geld liggen!

Het inkomensplaatje van veel belastingplichtigen zal er door corona anders uitzien dan voorgaande jaren. Zijn er naast de overheidsmaatregelen nog meer mogelijkheden om de pijn wat te verzachten?

De barbecue gaat weer aan

De barbecue gaat weer aan

Van smakelijk gemarineerde hapjes tot grote stukken vlees en van blikken barbecues tot keramische grills; barbecueën is populairder dan ooit. De liefde voor buiten koken groeit al jaren, maar nu er door corona zo weinig te beleven valt, zijn de barbecueproducten haast niet meer aan te slepen. De ambachtelijke slager kan zijn hart ophalen.

Drooggezouten Krustenschinken

Drooggezouten Krustenschinken

Een typische klassieker uit de worstmakerijen van Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Het woord Krusten betekent letterlijk ‘met korst omhuld’. Deze korst wordt door de hoge temperatuur tijdens het bakken gecreëerd.