Febo in 2008 ook naar buitenland

13 augustus 2012 Tom van der Meer

AMSTERDAM - Snackketen Febo gaat vanaf volgend jaar uitbreiden naar het buitenland. Er wordt daarbij vooral gedacht aan Spanje en Turkije.

AMSTERDAM - Snackketen Febo gaat vanaf volgend jaar uitbreiden naar het buitenland. Er wordt daarbij vooral gedacht aan Spanje en Turkije.


De Febo-directeuren Hans en Dennis de Borst kondigden in het juli-nummer van Meat&Meal de stap naar het buitenland al aan, maar toen wilden zij er nog geen tijdspad aan plakken.


Met de recente opening van de nieuwe fabriek in Amsterdam-Noord is de tijd voor internationalisering aangebroken. De vorige fabriek was te klein geworden. Nederland telt nu 58 Febo-vestigingen, waarvan 22 in Amsterdam.


Costa's en badplaatsen

Buitenlandse expansie is vooral aantrekkelijk op plaatsen waar veel Nederlanders komen, zoals de Spaanse Costa`s of Turkse badplaatsen. De snacks van Febo zijn echter niet geschikt om in te vriezen, omdat er dan te veel kwaliteitsverlies optreedt, meldt het Parool.


De fabrikant ontwikkelt nu een kroket die wel geschikt is voor invriezen, zodat ze naar buitenlandse vestigingen geëxporteerd kunnen worden. Tevens denkt Febo na over het produceren van snacks voor andere partijen (zoals retailers) onder private label.


Nog niet verzadigd

Nederlanders eten jaarlijks 350 miljoen kroketten en 600 miljoen frikadellen. Jorrit van der Heide, lid van Febo`s managementteam, meent dat de markt nog niet is verzadigd.


Febo wil jaarlijks minimaal 3 nieuwe vestigingen openen. Alle vestigingen krijgen verse snacks. Het fabriekspersoneel begint om 4 uur `s ochtends met de productie van kroketten, nasi- en bamischrijven.


Lees ook:

Febo-kroket nu ook voor export (12 juli 2007)


Frikandel en kroket moeten in museum (4 juli 2007) 


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Febo

Alle berichten over kroket

Altijd op de hoogte blijven?