Febev zet zich in voor nieuw inningsmechanisme varkenshouderij België

23 mei 2016

Febev wil zijn leden bewegen om deel te nemen aan het inningsmechanisme ter ondersteuning van de varkenshouders. Hierin wordt een solidariteitstoeslag aan B2C-kanalen in België (retail, slagers en horeca) aangerekend.

Eind vorig jaar werd onder het voorzitterschap van de heer Willy Borsus, minister van Landbouw, en de heer Kris Peeters, minister van Economie, met alle representatieve organisaties die lid zijn van het ketenoverleg, waaronder ook FEBEV, een ketenakkoord ondertekend. Het nieuwe inningsschema is onderdeel van het ketenakkoord.

Op 23 mei 2016 wordt het startschot gegeven voor de uitvoering van dit akkoord. De geïnde bedragen zullen vervolgens door de Belgische leveranciers van vers vlees worden doorgestort in een fonds. Van hieruit zal de overheid de noodlijdende landbouwsector, met name de varkenshouders, ondersteunen.

Vanaf die datum wordt ook de toeslag (afhankelijk van het producttype) doorgerekend door Febev-leden.

Febev

Febev is de Federatie van het Belgisch Vlees en telt een 140-tal leden, slachthuizen en uitsnijderijen, uit de drie gewesten. De leden van Febev vertegenwoordigen meer dan 90 procent van de Belgische omzet in de vleesindustrie.

Altijd op de hoogte blijven?