EU voert minder rundvlees in, export stijgt

13 augustus 2012 Edwin Rensen

BRUSSEL - De import van rundvlees in de Europese Unie ligt tot en met de eerste vier maanden van 2010 achter op de import in 2009.

BRUSSEL - De import van rundvlees in de Europese Unie ligt tot en met de eerste vier maanden van 2010 achter op de import in 2009.

Dit blijkt uit gegevens die het directoraat-generaal landbouw van de Europese Commissie beschikbaar heeft gesteld, meldt het Agrarisch Dagblad.

De import uit Brazilië houdt min of meer gelijke tred met de invoer vorig jaar, de invoer uit Argentinië liep vergeleken met 2009 juist terug, met name door binnenlandse politieke en economische problemen in Argentinië. Ook de invoer van rundvlees vanuit Botswana, Namibië en Australië is tot nu toe kleiner dan vorig jaar. Daar staat een relatief grotere import tegenover vanuit de Verenigde Staten en vanuit Uruguay.

Brazilië is met een invoer tot en met april van ruim 50.000 ton veruit de belangrijkste exporteur van rundvlees naar de EU, al is deze hoeveelheid nog steeds maar een gering deel van de exporthoeveelheid die het Zuid-Amerikaanse landen enkele jaren geleden, voor de uitbraak van MKZ, naar de EU verscheepte.

Lees ook:
Duitse rundvleesimport uit EU in de lift (29 maart 2010) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over import

Altijd op de hoogte blijven?