ESA legt slacht tijdelijk stil

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website. 

Vanwege de besmettingen en de daarmee gepaard gaande quarantaine heeft ESA te weinig personeel. "De bezetting is normaalgesproken in deze zomerperiode al smal, maar gaat nu door een kritische grens", meldt VanDrie Group op de website. "Het bedrijf kan daardoor posities die essentieel zijn voor het borgen van voedselveiligheid niet voldoende invullen."

ESA noemt de tijdelijke stop de enige juiste oplossing vanwege de strijd tegen de Deltavariant en de verantwoordelijkheid die het bedrijf voelt om voedselveilig te produceren. De kalfsvleesverwerker verwacht 9 augustus de slachtactiviteiten weer te hervatten. Dit gebeurt in overleg met GGD Noord Oost Gelderland en de NVWA.

Dossiers
Lees ook
‘We zoeken altijd naar meer efficiency in het productieproces’

‘We zoeken altijd naar meer efficiency in het productieproces’

Het personeelstekort is ook in de vleesbranche een probleem. Machineleveranciers spelen eropin met ‘slimme machines’ en meer aandacht voor automatisering om de processen vloeiender te laten verlopen. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Stephen Van Uhm van Van Uhm .

‘Slimmer maken van machines in tijden van personeelstekort’

‘Slimmer maken van machines in tijden van personeelstekort’

Het personeelstekort is ook in de vleesbranche een probleem. Machineleveranciers spelen eropin met ‘slimme machines’ en meer aandacht voor automatisering om de processen vloeiender te laten verlopen. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Gerard Crooijmans van Spako.

NVWA neemt extra monsters in slachthuizen

NVWA neemt extra monsters in slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kondigt aan tot eind 2022 extra monsters te nemen in slachthuizen van runderen, varkens, paarden, geiten en schapen. Dit gebeurt vanwege de resultaten van een proef met een nieuwe detectiemethode.