EPA keurt bacteriofagencocktail goed

attachment-001_food-image-VLS5328I01

DOETINCHEM - Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft de bacteriofagencocktail LMP-102 goedgekeurd.

DOETINCHEM - Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft de bacteriofagencocktail LMP-102 goedgekeurd.


Daarmee mag het product van het bedrijf Intralytix worden gebruikt bij de productie van voedingsmiddelen, bijvoorbeeld om apparatuur mee te ontsmetten. 


Eerder gaf de FDA al haar fiat aan de bacteriofagenmix, wat betekent dat ook voedingsmiddelen zelf met het middel behandeld mogen worden.


Zes bacteriofagen

LMP-102 bevat zes verschillende bacteriofagen die volgens het bedrijf niet zijn gemodificeerd. Het middel werkt uitsluitend tegen de Listeria Monocytogenes.


Intralytix stelt op FoodProductionDaily.com dat LMP-102 bij ready-to-eat foods de kans op Listeria met 99 tot 99,9 procent verkleint.


Lees ook:

Amerikaans bedrijf haalt listeria-vlees terug (7 mei 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over bacteriofagen


Lees ook
Investeren: ja of nee?

Investeren: ja of nee?

Wanneer ik in ons bedrijf rondloop en ik zie wat er aan apparatuur aanwezig is, denk ik wel eens terug aan hoe de situatie was bij onze start 27 jaar geleden. Wij namen een moderne en goed ingerichte slagerij over, zoals het toen omschreven werd door de verkoper. ‘

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...