Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

slager

Foto: Unsplash

MKB-Nederland en VNO-NCW onderzoeken met een enquête welke effecten de stijgende energieprijzen hebben op de bedrijfsvoering van ondernemers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept slagers op om deel te nemen aan dit onderzoek.

Uit een eerdere peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers bleek al dat veel slagers zich zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf. “De hoge energie- en inkoopprijzen drukken zwaar op de exploitatiebegroting van veel slagers. Meer dan helft (53 procent) teert in op het eigen vermogen. De verwachting is dat dit aandeel toe gaat nemen aangezien de prijzen voor langere tijd zullen stijgen.”

Enquête

Deze nieuwe enquête van MKB-Nederland en VNO-NCW verzamelt nog meer cijfermateriaal over de energiekosten van slagers. “Met de resultaten van deze enquête kan MKB-Nederland, samen met KNS, de stem laten horen naar de overheid”, aldus Koninklijke Nederlandse Slagers op de website.

Slagers kunnen tot en met 12 september deelnemen aan deze online enquête. Alle inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

Edwin van Leeuwen is het type slager dat zich niet gek laat maken door trends. In zijn vitrine vind je geen vlees met keurmerken of talloze maaltijden, maar wel huisgemaakte worst en patés, grote stukken vlees van eigen koeien en hert uit de nabijgelegen duinen.

KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

Bijna 75% van de bij Koninklijke Nederlandse Slagers aangesloten slagers heeft last van extreem hoge energieprijzen, blijkt uit een ledenpeiling van KNS. De branchevereniging roept de overheid op om met een oplossing te komen.