Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

slager

Foto: Unsplash

MKB-Nederland en VNO-NCW onderzoeken met een enquête welke effecten de stijgende energieprijzen hebben op de bedrijfsvoering van ondernemers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept slagers op om deel te nemen aan dit onderzoek.

Uit een eerdere peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers bleek al dat veel slagers zich zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf. “De hoge energie- en inkoopprijzen drukken zwaar op de exploitatiebegroting van veel slagers. Meer dan helft (53 procent) teert in op het eigen vermogen. De verwachting is dat dit aandeel toe gaat nemen aangezien de prijzen voor langere tijd zullen stijgen.”

Enquête

Deze nieuwe enquête van MKB-Nederland en VNO-NCW verzamelt nog meer cijfermateriaal over de energiekosten van slagers. “Met de resultaten van deze enquête kan MKB-Nederland, samen met KNS, de stem laten horen naar de overheid”, aldus Koninklijke Nederlandse Slagers op de website.

Slagers kunnen tot en met 12 september deelnemen aan deze online enquête. Alle inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.

Tips voor het maken van spareribs

Tips voor het maken van spareribs

Slagers kunnen weer meedoen aan de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Maar hoe maak je goede spareribs? Slager Jan Nederhoed geeft tips.

Invisible boxes

Invisible boxes

Ben ik ouderwets, een ambachtelijke romanticus als ik zeg dat ik de tijd van de handgeschreven bonnetjes mis? De tijd dat je je hersens nog moest gebruiken om tot een betaling te komen.