Enorme omzet biologische voeding

13 augustus 2012 Edwin Rensen

GORINCHEM - Supermarkten hebben in de eerste drie kwartalen van dit jaar meer biologische producten verkocht dan een jaar eerder.

GORINCHEM  - Supermarkten hebben in de eerste drie kwartalen van dit jaar meer biologische producten verkocht dan een jaar eerder.

De omzet steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2009 met 20 procent naar 229 miljoen euro, meldde maandag de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. De omzet in biologische voeding, waaronder biologische vleeswaren, groeit daarmee twaalf keer harder dan de totale supermarktomzet in Nederland, die in dezelfde periode toenam met 1,8 procent. De toename van biologische voeding zit onder meer bij houdbare producten.

Supermarkten zijn goed voor de helft van de omzet van biologische voeding. De overige omzet wordt gerealiseerd in speciaalzaken, bedrijfsrestaurants, webwinkels en verkoop bij de boer. In de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw werken marktpartijen, de overheid en maatschappelijke organisaties samen.


 

Altijd op de hoogte blijven?