Eerste vijftien deelnemers melden zich aan voor ‘zwaarwerkregeling’

Vleesindustrie

Inmiddels hebben zich vijftien deelnemers aangemeld de RVU-regeling vleessector. Zij kunnen eerder stoppen met werken. De sociale partners in de vleessector, COV, FNV en CNV, verwachten dat het aantal dit jaar verder oploopt.

COV, FNV en CNV zijn het er al jaren over eens dat het voor werknemers in een productiefunctie te zwaar is om door te werken tot aan de AOW-leeftijd. Deze Sociale partners zijn blij dat door de afspraken in het pensioenakkoord de mogelijkheid bestaat om een ‘zwaarwerkregeling’ af te spreken. Ze hebben hier stevig voor gepleit en niet zonder succes. De sociale partners in de vleessector hebben als één van de eerste sectoren een succesvolle en mooie regeling afgesproken die per 1 januari in werking is getreden. ‘Een regeling die recht doet aan het zware productie werk en oog heeft voor de duurzame inzetbaarheid van de werknemers’, aldus de initiatiefnemers.

Duurzame inzetbaarheid

‘Ik ben blij dat we deze regeling nu met elkaar hebben afgesproken’, reageert Jos Goebbels, voorzitter van de Centrale Vereniging voor de Veessector (COV). ‘We hebben ons jaren ingezet om een dergelijke regeling van de grond te krijgen voor onze medewerkers in de vleesindustrie. De regeling is weer een goede stap in het traject van duurzame inzetbaarheid in de vleessector en ik daar ben ik blij mee. Ik hoop dan ook dat degene die deel kunnen nemen aan de regeling dat ook doen en gebruik maken van de geboden mogelijkheden.’

De kosten van de regeling worden door de werkgever vergoed. De regeling stimuleert werknemers om van de volledige termijn - 36 maanden voor de AOW-gerechtige leeftijd te stoppen met werken – gebruik te maken. Daarnaast bieden de sociale partners werknemers kosteloos de mogelijkheid om financieel advies te vragen en werkt het pensioenfonds VLEP mee door snel de berekeningen te maken.

Belangrijke stap

‘Ik ben blij en trots dat we dit voor onze leden hebben bereikt’, zegt John Klijn, Vakbondsbestuurder van de FNV. ‘Maar het is geen gemakkelijk traject geweest. Het is fijn dat we als FNV in goede samenwerking met de COV tot dit resultaat zijn gekomen. Ik zie het als een belangrijke stap in het duurzaam werken-traject in de vleesindustrie.’

 
Lees ook
Geef werknemers meer zekerheid

Geef werknemers meer zekerheid

De arbeidsmarkt is in beweging. Waar werkgevers flexibiliteit willen, zoeken werknemers vooral zekerheid. Hafid Ballafkih van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam zegt in een artikel in de Groene Amsterdammer dat de flexibiliteit te ver is doorgeschoten.

'Nederlands vlees moet kwaliteitskeurmerk worden'

'Nederlands vlees moet kwaliteitskeurmerk worden'

"Nederlands vlees moet eigenlijk een kwaliteitskeurmerk op zichzelf worden." Dat zegt Laurens Hoedemaker, aankomend voorzitter van Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) in een interview met Foodlog en Boerenbusiness.

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.