Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Wild_Slagerij Van der Horst_foto Koos Groenewold_3

Foto: Koos Groenewold

Gastropedia en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseren in samenwerking met de WBQA het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ. De eerste editie van deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 15 oktober 2022 in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

“Met deze wedstrijd willen we het culinair barbecueën met Hollands wild in de meest ruime zin van het woord bevorderen”, meldt de organisatie. “Ieder deelnemend team bereidt vier gerechten, allemaal met wild. Er bestaat de mogelijkheid om bij een van deze gerechten uw product erin te laten verwerken. Het hoofdingrediënt wordt aangeleverd en de rest mag u zelf meenemen tenzij anders wordt vermeld.”

Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ

Alle gerechten worden beoordeeld door een jury die bestaat uit SVH Meesterkoks en met Michelinsterren bekroonde topkoks, zoals Teus de Kok (juryvoorzitter) Robert Kranenborg, Dennis van der Belt en Soenil Bahadoer. Tijdens de wedstrijd gelden de reglementen van de WBQA. Voor alle vier gerechten kunnen deelnemers een prijs winnen. Daarnaast bepaalt de jury overkoepelend een eerste, tweede en derde plaats bepaald.

De brandstoffen die gebruikt mogen worden zijn brikketten, hout of houtskool. Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, brandblusser, EHBO-koffer, brandstof, werktafels, etc. De volledige opdrachten en de reglementen worden maximaal een maand voor de wedstrijd aan de deelnemende teams gecommuniceerd.

Programma

De wedstrijd vindt plaats op het evenemententerrein in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daar vinden deze dag meer activiteiten plaats op het gebied van wild en buitenleven. In de centrale tent vinden kookdemo’s plaats en wordt het uitbenen van wild en gevogelte gedemonstreerd. Er is voorlichting over wild, BBQ’en en aanverwante producten, lezingen en muziek.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Stichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 26e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers zich aanmelden.

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wildbarbecue

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wildbarbecue

Zaterdag 15 oktober vindt de eerste editie van het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wildbarbecue plaats in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Gastropedia en Stichting Nationaal Park De Hoge Veluwe organiseren het evenement samen met de World Barbecue Association.

20 medailles voor Carnimex bij World Steak Challenge 2022

20 medailles voor Carnimex bij World Steak Challenge 2022

Carnimex won tijdens de World Steak Challenge 2022 negen gouden medailles, acht zilveren en drie bronzen. Het Japanse merk AkuneGold van producent Starzen is uitgeroepen tot 's werelds beste steak in de World Steak Challenge van 2022.