'Een onsje rood vlees per dag mag best

SLAGERSWERELD - Een internationale denktank bracht vorige week een rapport uit over voeding en kanker. Eet en drink met mate en beweeg dagelijks een half uur, was het advies. Zo kan de kans op kanker worden verkleind. Jaap Seidell, voedingshoogleraar aan de VU, was een van de experts in het grootscheepse onderzoek.

SLAGERSWERELD - Een internationale denktank bracht vorige week een rapport uit over voeding en kanker. Eet en drink met mate en beweeg dagelijks een half uur, was het advies. Zo kan de kans op kanker worden verkleind. Jaap Seidell, voedingshoogleraar aan de VU, was een van de experts in het grootscheepse onderzoek.

'Veel mensen zeggen dat ons rapport over kanker en voeding betuttelend is. Geen vlees meer en geen worst of gehakt. Mensen zouden niet meer mogen genieten', zegt Seidell in de Volkskrant. 'Dat is onzin. Je mag nog steeds dingen eten, maar met mate en uitgebalanceerd. Ons rapport biedt handreikingen.'

Voedingsadviezen
Seidell is een van de experts van de internationale denktank die vorige week woensdag met voedingsadviezen naar buiten kwam, tijdens persconferenties in Amsterdam, Londen, Washington en Peking. Twintig epidemiologen, voedingsexperts, celbiologen en kankerspecialisten vlooiden de afgelopen vijf jaar 70 duizend wetenschappelijke publicaties door. Hun conclusies legden ze neer in een boekwerk van meer dan 500 pagina's. En dat is alleen de samenvatting.

Vooral niet roken, niet te veel rood vlees eten van varkens, runderen, geiten en schapen, niet te veel suikerhoudende dranken drinken en een half uurtje per dag bewegen, zijn de adviezen van de denktank. (Bron: De Volkskrant)

Lees ook
Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consumenten zijn vaker bereid een meerprijs voor biologische producten te betalen na uitleg over wat biologisch betekent, blijkt uit onderzoek van Future of Food Institute. De positieve houding ten opzichte van biologische levensmiddelen steeg na een uitleg bij respondenten van 52 naar 75 procent.

Bijna helft van de Nederlanders is flexitariër

Bijna helft van de Nederlanders is flexitariër

Nederlanders eten minder vlees. Uit onderzoek van Marktdata naar de populariteit en het sentiment rondom vleesvervangers blijkt dat de afgelopen 12 maanden 36 procent van de Nederlanders minder vlees is gaan eten of helemaal is gestopt.

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

Een meerderheid van de Nederlanders steunt het verhogen van de prijs van dierlijke producten of gerechten, zo blijkt uit onderzoek dat Kieskompas uitvoerde in opdracht van ProVeg.