Easy BBQ Every Moment

Easy BBQ

In ‘Easy BBQ, Every moment’ deelt Grill Guru 101 tips & tricks voor de BBQ en 40 recepten voor vlees, vis, groente en desserts. Van een klassieke Sunday roast tot een snelle Friday night burger of een groetetopper voor Meatless Monday.

Grill Guru verkoopt kamado’s en bbq-accessoires. Bij Kosmos Uitgevers is hun boekje Easy BBQ Every Moment verschenen. Hierin delen ze “alle goede recepten en handige grilltips. Hoe steek je je barbecue snel en veilig aan? Hoe regel je de perfecte temperatuur? Hoe maak je van een simpel gerecht een smakelijk spektakelstuk? Ontdek met dit boek het plezier van buiten koken en nieuwe mogelijkheden die barbecueën nog gemakkelijker maken. Fire it up! Every day, every moment.”

Het boek gaat eerst in op de techniek. Een startersguide met alle soorten barbecues, de tools en alles over de kerntemperaturen. Daarna volgen veertig recepten verdeeld over de hoofdstukken Evergreens: Easy BBQ toppers, Doordeweeks: Every Day BBQ Day, Weekend: Party Proof, Erbij: on the side en Zoet: Sweet Grilling.

Voor de slager en visspecialist zal dit boek weinig nieuwe informatie bevatten. Het biedt vooral inspiratie voor nieuwe recepten. En het kan een leuk extraatje voor de klant in de winkel zijn.

Dossiers
Lees ook
KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Fikse stijging vleesprijzen

Fikse stijging vleesprijzen

In de eerste helft van dit jaar zijn de vleesprijzen flink gestegen. Vooral rund- en kalfsvlees is aanzienlijk duurder geworden, met een prijsstijging van ruim 14 procent.