Dun gesneden fricandeau met tonijnmayonaise en tuinkers

13 augustus 2012 Vivie Brandligt

Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram fricandeau gesneden
1 blikje dolfijn vriendelijke tonijn
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte dille
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels kappertjes
1 bakje tuinkers
1 kropslahartje

Werkwijze:
Maak eerst de tonijnmayonaise door de tonijn, de mayonaise, de crème fraiche, het citroensap, de peterselie en de dille met elkaar te mengen in een keuken machine tot een gladde pasta je kunt er eventueel wat olijfolie bij doen om de saus wat af te slappen.

Bedek nu twee borden met de fricandeau, en smeer hierop de tonijnmayonaise. Zodat alles goed bedekt is. Strooi hierover de kappertjes en de tuinkers en leg wat kropsla in het midden van het bord. Maak alles af met takje peterselie en smullen maar.

Tip: Heerlijk met wat geroosterd tijgerbrood en een ijskoud Mexicaans biertje

Altijd op de hoogte blijven?