Duitsers hechten aan origine vlees

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

BERLIJN - Duitse consumenten vinden het belangrijk om te weten waar het vlees dat ze kopen vandaan komt. Het gaat daarbij onder andere om het land van herkomst, het houderijsysteem en het soort voer dat de dieren hebben gegeten.

BERLIJN - Duitse consumenten vinden het belangrijk om te weten waar het vlees dat ze kopen vandaan komt. Het gaat daarbij onder andere om het land van herkomst, het houderijsysteem en het soort voer dat de dieren hebben gegeten.


Dat blijkt uit een enquête van het Duitse onderzoeksbureau Dialego onder duizend Duitse mannen en vrouwen. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna 30 procent van de ondervraagden zo nu en dan biologisch vlees koopt. De leeftijdsgroep van 30 tot 49 jaar en mensen met een hoog inkomen kopen het vaakst biologisch vlees.

Supermarkt

Van de Duitsers eet 58 procent meerdere malen per week vlees. 17 procent eet een keer per dag vlees en 13 procent meermaals per dag. Slechts 1 procent eet zeer zelden vlees, aldus het onderzoek van Dialego. Driekwart koopt het verse vlees onder meer in de supermarkt. De helft bezoekt de slager en 44 procent gaat voor vlees ook wel naar een discounter.

Download

Het onderzoek van Dialego

Lees ook:

Duitsers kopen minder vlees (12 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Duitsland

 

Altijd op de hoogte blijven?