Duitse slagers inventief

SLAGERSWERELD - Kiwiworst, citroen- of worst met aloe vera-smaak. Of toch eentje met kersenlikeur? Het kan tegenwoordig allemaal in Duitsland.

SLAGERSWERELD - Kiwiworst, citroen- of worst met aloe vera-smaak. Of toch eentje met kersenlikeur? Het kan tegenwoordig allemaal in Duitsland.

Duitse slagers hebben hun worsten wat opgepimpt om deze zomer meer te kunnen verkopen. Het gaat namelijk niet goed met de vette Bratwurst die op vrijwel iedere Duitse straathoek te krijgen is. En dan moet je vernieuwen, vinden de Duitse slagers. Zo maakt een slager in Berlijn chili - honingworst en zijn concurrent heeft zich op de kiwiworst gestort. Voor de connaisseur is er de truffelbraadworst.

Lees ook
KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

Bijna 75% van de bij Koninklijke Nederlandse Slagers aangesloten slagers heeft last van extreem hoge energieprijzen, blijkt uit een ledenpeiling van KNS. De branchevereniging roept de overheid op om met een oplossing te komen.

Vlees in de media - week 35

Vlees in de media - week 35

Lancering Nederland Vleesland, uitbreiding slagerij Jansen en en dreigend tekort aan CO2. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Levensmiddelentechnoloog wil ambacht worst maken behouden

Levensmiddelentechnoloog wil ambacht worst maken behouden

Voor worst maken is veel vakmanschap nodig, maar door het sluiten van slagerijen verdwijnt deze kennis. Levensmiddelentechnoloog Johan Kwaaitaal wil de kennis en vakmanschap van worst maken internationaal borgen.