Doe online inspiratie op!

18 augustus 2021 Stella van Ginkel Angelique Bosman

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vleesmagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Met vandaag Instagram, Pinterest en Foodtube.

Instagram

Bij de hashtag #barbecuetime op Instagram kun je zien wat er over de hele wereld op de grill gelegd wordt.

Foto Insta #barbecuetime

En voor meer algemene inspiratie kun je terecht bij #vleesgerechten. Hier vind je bijvoorbeeld ideeën voor de sausjes en kruiden.

Foto Insta #vleesgerechten

Variëren met vlees én verspilling tegengaan? Bij #vankoptotstaart vind je ideeën om met alle delen van het dier een lekkere maaltijd te maken.

Foto Insta #vankoptotstaart

Pinterest

Dat de zomer dit jaar misschien in het water valt, hoeft niet te betekenen dat de barbecue deze tijd werkeloos in de schuur blijft. Op internet zijn veel leuke ideeën te vinden, ook voor een regen- of winterbarbecue, kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest!

Foto Pinterest bbq

Ook kun je op Pinterest inspiratie vinden voor het inrichten van je winkel:

Foto Pinterest inrichting slagerswinkel

Foodtube

Cees Holtkamp, patissier pur sang, staat op Foodtube.nl permanent in de schijnwerpers. Al dan niet in gezelschap van zijn kleindochter Stella – een rijzende ster – mengt hij, kneedt hij en bakt hij. Maar op Foodtube.nl vind je naast heel veel video’s van Cees en Stella, nog veel meer culinaire video’s. Wat dacht je van de masterclass ‘Het perfect gebraden kippetje’ van René Ameling? Of kijk hoe meesterslager Johan van Uden van slagerij Chateaubriand in Heemstede uitlegt hoe hij slagersgehaktballen maakt en bakt.

Foodtube kippetje

Kijktip: op NPO Start kun je het programma ‘Joël Lokaal’ terugkijken. In dit programma reist culinair recensent Joël Broekaert door Nederland om te ontdekken welke invloed grondsoorten op voeding hebben. Hierbij komt ook aan bod hoe melk en vlees van koeien door heel het land heen van elkaar kan verschillen.

Foto npostart joel lokaal

Altijd op de hoogte blijven?