Dierenpartij denkt niet structureel na

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

DEN HAAG - De Partij voor de Dieren dreigt een kleinburgerlijke partij te worden, er wordt niet structureel nagedacht over onderwerpen die zich aandienen. Dat zegt Dirk Boon, voormalig hoogleraar dier en recht en lijstduwer van de partij bij de Kamerverkiezingen van 2006.

DEN HAAG - De Partij voor de Dieren dreigt een kleinburgerlijke partij te worden, er wordt niet structureel nagedacht over onderwerpen die zich aandienen. Dat zegt Dirk Boon, voormalig hoogleraar dier en recht en lijstduwer van de partij bij de Kamerverkiezingen van 2006.

Boon neemt als voorbeeld de vele Kamervragen die de partij stelt naar aanleiding van zogenaamde misstanden met dieren. De partij zou volgens de lijstduwer een brede visie op de rol van het dier in onze samenleving moeten etaleren.


Boon vindt het verkeerd dat de partij wordt geleid door een kleine groep gelijkgestemden.'Wil je overleven als partij, dan moet je een breed kader kiezen, en niet selecteren. Men straalt uit dat iedereen eigenlijk vegetariër zou moeten worden, anders ben je een slecht mens. Daar houd ik niet van.'

Lees ook:

Bericht Meatandmeal.nl leidt tot Kamervragen (16 mei 2005)

Altijd op de hoogte blijven?