Derde staking in week tijd bij Unox in Oss

attachment-001_food-image-VLS4184I01

Medewerkers van Unox in Oss leggen vanavond voor de derde keer in minder dan een week het werk neer. De productie van soepen, sauzen en rookworsten komt daardoor volgens FNV volledig stil te liggen.

Medewerkers van Unox in Oss protesteren met de staking tegen verslechtering van hun arbeidsvoorwaarden. Maandag legde het personeel het werk ook stil.

Unilever besloot onlangs de Unox-fabriek in Oss te verkopen aan vleesverwerker Zwanenberg. Die wil morrelen aan de arbeidsvoorwaarden, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers willen daarvoor compensatie van Unilever. Ook eisen zij garanties over behoud van werkgelegenheid.

attachment-002_food-image-VLS4291I02

Afspraken voor 10 jaar

FNV wijst daarbij onder meer op de productieafspraken die Unilever en Zwanenberg voor een periode van 10 jaar hebben gemaakt. Die zouden het volgens de vakbond mogelijk moeten maken op zijn minst garanties af te geven dat de banen in de fabriek behouden blijven.

Volgens Unilever is de verkoop op de langere termijn beter voor Unox en zijn medewerkers. ,, Zwanenberg brengt volume naar de fabriek wat goed is voor de werkgelegenheid'', liet de was- en voedingsmiddelengigant eerder al weten. Het bedrijf betreurt het dat FNV momenteel acties verkiest boven onderhandelingen.

 
Lees ook
FNV wijst eindbod cao Slagersbedrijf af

FNV wijst eindbod cao Slagersbedrijf af

Vakbond FNV heeft het eindbod voor de nieuwe cao Slagersbedrijf afgewezen. De bond vindt de voorgestelde loonsverhoging van 2,7 procent te laag en dreigt met acties.

Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

Vanaf 1 januari 2022 sluiten bedrijven in de branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven aan bij het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Dat melden brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Poeliersbond op de website. De branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven heeft sinds 2014 een eigen cao. In de cao 2017...

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Uiterlijk op 1 augustus 2022 moet Nederland de richtlijn2019/1152 van het Europees Parlement en de Raad van 20 juni 2019 betreffende transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (hierna: ‘de richtlijn’) hebben geïmplementeerd. Deze is in het leven geroepen om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en minimumrechten aan elke werknemer in de Europese...