Derde staking in week tijd bij Unox in Oss

attachment-001_food-image-VLS4184I01

Medewerkers van Unox in Oss leggen vanavond voor de derde keer in minder dan een week het werk neer. De productie van soepen, sauzen en rookworsten komt daardoor volgens FNV volledig stil te liggen.

Medewerkers van Unox in Oss protesteren met de staking tegen verslechtering van hun arbeidsvoorwaarden. Maandag legde het personeel het werk ook stil.

Unilever besloot onlangs de Unox-fabriek in Oss te verkopen aan vleesverwerker Zwanenberg. Die wil morrelen aan de arbeidsvoorwaarden, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers willen daarvoor compensatie van Unilever. Ook eisen zij garanties over behoud van werkgelegenheid.

attachment-002_food-image-VLS4291I02

Afspraken voor 10 jaar

FNV wijst daarbij onder meer op de productieafspraken die Unilever en Zwanenberg voor een periode van 10 jaar hebben gemaakt. Die zouden het volgens de vakbond mogelijk moeten maken op zijn minst garanties af te geven dat de banen in de fabriek behouden blijven.

Volgens Unilever is de verkoop op de langere termijn beter voor Unox en zijn medewerkers. ,, Zwanenberg brengt volume naar de fabriek wat goed is voor de werkgelegenheid'', liet de was- en voedingsmiddelengigant eerder al weten. Het bedrijf betreurt het dat FNV momenteel acties verkiest boven onderhandelingen.

 
Lees ook
FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

Er is een de nieuwe cao voor de ruim 4.500 mensen, die werkzaam zijn in de vleeswarenfabrieken. Een meerderheid van de FNV-leden stemde in met de afspraken die de vakbond en de sector maakten.

Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft toch een onderhandelingsresultaat bereikt met vakbond FNV over een nieuwe tweejarige cao voor het slagersbedrijf. Wat hebben de partijen afgesproken?

FNV: Acties van de baan

FNV: Acties van de baan

FNV kondigt aan geen actie te gaan voeren voor een betere cao voor het slagersbedrijf. De vakbond en de werkgevers zijn toch tot een akkoord gekomen. De stakingen zijn van de baan en de leden van de vakbond hebben tot woensdag 15 juni de tijd om te stemmen over de nieuwe cao.