De Vegetarische Slager opent restaurant De Vleesch Lobby

3 april 2018 Suzanne Dekker

De Vleesch Lobby, het restaurant van De Vegetarische Slager, heeft op zondag 1 april zijn deuren geopend. Het restaurant is gevestigd aan de Hooikade in Den Haag.

De Vleesch Lobby is naar eigen zeggen één van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar 'plantaardig vleesch' het centrale thema is. De naam van het restaurant refereert aan de ambitie van ondernemer Jaap Korteweg om 'plantaardig vleesch' te verheffen tot de nieuwe sociale norm. Zijn overtuiging is dat de vleesconsumptie binnen 25 jaar sterk is verminderd. Het restaurant moet volgens Korteweg een hotspot worden voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers, meldt Adformatie.

Plantaardig met vleesbeleving

In het restaurant wordt gewerkt met producten van het merk De Vegetarische Slager: plantaardige producten met de structuur, smaak en beleving van vlees. ‘Hier vertaalt ons culinaire team onze visie op de voedselrevolutie, waarbij het ons ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze niets hoeven te missen als ze vlees één of meerdere dagen achterwege laten’, zegt Korteweg.

Op het menu staan bijvoorbeeld spiesjes met vegetarische kipstuckjes en ketjap, atjar en gepofte nasi, maar ook een kleine burger met vegan cheddâh en vegetarische bacon.

Bakermat van vegetarisme

De Vleesch Lobby is gevestigd aan de Hooikade 4. Het pand waarin het restaurant zetelt, werd rond de introductie van het Slachtverbod gebouwd en was al bakermat van het vegetarisme, onder andere door vegetarisch restaurant De Dageraad dat er jarenlang was gevestigd. De Vleesch Lobby is geopend op dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner.

Altijd op de hoogte blijven?