De tien finalisten van Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend

Grillworst_Het ambacht Jan Nederhoed_VLE 2-2021_2

De finalisten van de Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend. Zowel bekende en nieuwe ambachtelijke slagers staan in de top tien. 15 februari weten we welke slager deze jaarlijkse KNS-vakwedstrijd wint.

Negentig slagers deden mee aan deze editie van de Grote Grillworsttest. Op 18 januari keurde de vakjury bij SVO Houten alle ingezonden grillworsten op onder andere smaak, aanzien en structuur. De jury bestaat dit keer uit branche erkende meesterslager Arno de Best en Rien Baas van Keurslagerij R. Baas (derde plaats editie 2022), en de gecertificeerde keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht Maritha Wolter en Simon Kuijer. Aspirant Productkeurmeester Rosanne van Dijk nam ook zitting in de jury.

Finalisten

Uit alle inzendingen selecteerde jury tien finalisten. “Dit zijn echte toppers. Alle finalisten hebben producten met een mooie, frisse en heldere vleesstructuur, goede bite en een karakteristieke grillsmaak.” De finalisten van 2023 zijn:

  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Keurslagerij de Jong uit Gilze
  • Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel
  • Keurslagerij Braamskamp uit Rolde
  • Knobbout Slagerijen uit Buren
  • Keurslagerij Antonis uit Veldhoven
  • Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel
  • Keurslagerij Beverdam uit Rijssen
  • Topslagerij H. van de Weg uit Oosterwolde
  • Keurslagerij Evert Tebak uit Nuenen

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 15 februari. In het bijzijn van alle finalisten wordt de winnaar van de Grote Grillworsttest 2023 bekendgemaakt.

KNS-vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van drie vakwedstrijden die Koninklijke Nederlandse Slagers ieder jaar voor haar leden organiseert. De andere KNS-vakwedstrijden zijn de Spareribs Throphy (keuring op 1 maart) en de Lekkerste bal gehakt (keuring 13 september). 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 23 januari won Slagerij Pinckaers uit Eijsden zich zowel de titel Beste Worstmaker als Traiteur van het jaar 2023.