De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten
De Groene Weg wil een keten voor biologisch rundvlees opzetten. Dat vertelt directeur Allard Bakker in een interview met vakblad De Kalverhouder.
Volgens Bakker groeit een kwart van de geboren biologische kalveren op tot een biologische melkkoe. De rest gaat naar vleeskalversector. Dit wil De Groene Weg veranderen. In hun plan blijven de biologische kalveren de eerste drie maanden op het melveebedrijf waar ze geboren worden. Daarna gaan ze naar biologische vleesveehouders, waar de kalveren in de wei of in de natuur kunnen lopen. Hier blijven ze tot ze ongeveer 24 maanden oud zijn. De laatste 3 maanden kunnen de runderen met krachtvoer bijgevoerd worden zodat ze voldoende bevleesd raken. Dit kan eventueel op stal gebeuren.
Bron: De Kalverhouder
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Het bijzondere vlees van varkenshouder Jaap Frerichs
Noem hem geen biologische varkenshouder. “Want dat ben ik niet”, zegt boer Jaap Frerichs resoluut. Frerichs houdt varkens op zijn eigen wijze. Dat houdt in: op een zo goed en gezond mogelijke manier met je dieren omgaan. Want alleen zo krijg je het beste stuk vlees, is zijn heilige overtuiging.
Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland
De Groene Weg, leverancier van biologisch vlees, betreedt de Duitse markt met Der Grüne Weg. De dochteronderneming startte onlangs met de verwerking van biologische varkens uit Thüringen en heeft nu officieel zijn eerste biologische varkensvleesketen in Duitsland gelanceerd.
Consumenten kopen meer biologische producten
Afgelopen jaar kozen consumenten vaker voor biologisch. Volgens een analyse van GfK gaven consumenten in 2022 36 procent meer uit aan biologische producten. GfK presenteerde het onderzoek afgelopen week tijdens de Biobeurs.