CuliDish wint De Gouden Noot 2008

13 augustus 2012 Tom van der Meer

UTRECHT - CuliDish heeft De Gouden Noot 2008 gewonnen. Het concept om maaltijdcomponenten tegelijkertijd (met verschillende voedseltemperaturen) te verwarmen, won deze verpakkings-innovatieprijs.

UTRECHT - CuliDish heeft De Gouden Noot 2008 gewonnen. Het concept om maaltijdcomponenten tegelijkertijd (met verschillende voedseltemperaturen) te verwarmen, won deze verpakkings-innovatieprijs.


Juryvoorzitter prof. dr. Onno Omta (Wageningen UR) reikte de trofee, met een massief gouden walnoot, uit aan directeur Frans van de Weijer van Shieltronics, het bedrijf achter het concept. Dit gebeurde eerder deze week tijdens het zevende Nationale Verpakkingsinnovatie Diner in het Holland Casino in Utrecht.


Modulair concept

In een interview in het vakblad Meat & Meal, die vrijdag 3 oktober uitkomt, leggen Frans van de Weijer (links op de foto) en Maurice Driessen (rechts) uit dat CuliDish, een modulair concept van voedselverpakkingen is voor in de magnetron.


Via speciale labels op de verpakkingen kan de magnetronstraling in meer of mindere mate worden doorgelaten, waardoor vlees, groenten en aardappels, maar ook bijvoorbeeld salades tegelijk in de magnetron kunnen.


Scepsis

'We hadden wel gehoord dat we een kans maakten', reageert Driessen blij tegen Meatandmeal.nl. 'Maar toch blijft het tot het laatst toe spannend. Zo was er binnen de jury toch ook veel scepsis. Pas bij de tweede jureringsronde konden we ze met een live demo overtuigen.'


De Gouden Noot voor innovatieve verpakkingen is een wedstrijd die elke twee jaar door het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) wordt gehouden.


De zeven genomineerden en de drie prijswinnaars zijn prominent aanwezig op de stand van het NVC tijdens de Macropak die nog tot en met 3 oktober in Utrecht wordt gehouden.


Alle tien concepten dingen ook mee naar de WorldStar, de verpakkingsprijs van de World Packaging Organisation, die in mei 2009 in Mexico wordt uitgereikt.


Lees het interview met CuliDish in Meat & Meal nr.8 (oktober 2008)

Lees ook:

Skin én MAP tegen verkleuren vlees (30 september 2008)

Lichtere trays voor kip (19 augustus 2008)

Nieuwe verpakkingsfilm Cryovac (15 augustus 2008)

Verpakkingenbelasting vereenvoudigd (23 juli 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over verpakkingen

Altijd op de hoogte blijven?