Crowdfundingcampagne De Vegetarische Slager in wereldwijde top-40
De campagne voor de fabriek van De Vegetarische Slager heeft niet alleen Nederlandse crowdfundingrecords gebroken. Het initiatief heeft zich wereldwijd op de 39e plaats van de meest succesvolle crowdfundingcampagnes gevestigd.
De obligatiecampagne van De Vegetarische Slager voor de bouw van een fabriek in Breda voor de productie van plantaardige vleesvervangers blijkt één van de meest succesvolle crowdfundingcampagnes van Nederland. Binnen drie weken werd een bedrag van €2.499.500 opgehaald, de wettelijke limiet, waarmee de inschrijving voortijdig gesloten werd.
Overweldigende belangstelling
Oorspronkelijk stond de inschrijving voor de obligatiecampagne, die plaatsvond via MKB beurs NPEX, open tot vrijdag 4 december, maar overweldigende belangstelling zorgde voor eerdere sluiting op zondag 25 oktober. De obligaties worden op maandag 16 november betaalbaar gesteld. De obligatielening heeft een looptijd van 7 jaar tegen een rente van 5 procent. De campagne werd gevoerd met medewerking van Natuur & Milieu.
Duidelijke toename
Wereldwijd groeit de belangstelling voor crowdfunding, ook in Nederland neemt het aantal campagnes duidelijk toe. Succesvolle Nederlandse voorbeelden zijn Snappcar (560K) , Hillblock (900K) , Kromkommer (40K), T-Rex (230K) en WakaWaka (1 miljoen).
Deelnemers aan de obligatiecampagne van De Vegetarische Slager worden als grondlegger vermeld op de nieuwe fabriek die eind 2016 gereed zal zijn. Daarnaast krijgen de deelnemers 5 procent korting op hun aankopen bij De Vegetarische Slager.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
FDA rondt tweede consultatie voor kweekvlees Good Meat af
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de tweede consultatie van Good Meat afgerond. De Amerikaanse kweekvleesproducent vroeg zelf om deze beoordeling en FDA keek onder andere het productieproces. Dit betekent echter niet dat kweekvlees is goedgekeurd voor de Amerikaanse markt.
Geen aanvragen voor kweekvlees bij Europese voedselautoriteit
Kweekvlees is volop in ontwikkeling. Toch gaat het nog een tijd duren voordat gecultiveerd vlees verkrijgbaar is op de Europese markt. Europese voedselautoriteit EFSA heeft nog geen enkele aanvraag voor goedkeuring binnen gekregen.
Vlees in de media | Week 10-2023
Varkenshouder verruilt vleesvarkens voor zalm, Louise Freso over de stikstofproblematiek en Nederlanders kopen vooral goedkope vleesvervangers. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.