Confrérie wil Nederlandse slagers

attachment-001_food-image-1150350

Inzendingen voor de Confrérie des Chevaliers zijn voor 80% afkomstig uit Duitsland, 10% uit Nederland en 10% uit andere landen. Wedstrijdleider Gerard Marlet: ‘Dáár moet verandering in komen. De internationaal kampioen is tot nu toe bijna altijd een Duitser geweest.

De internationale vakwedstrijd voor slagers die in ons land wordt gehouden, de Confrérie des Chevaliers, is tamelijk onbekend. Ondanks het feit dat het evenement voor de 32e keer wordt gehouden. Wedstrijdleider Gerard Marlet (foto) heeft dat de afgelopen maanden ervaren. Om meer Nederlandse slagers bij de wedstrijd te betrekken benaderde hij slagers telefonisch.

Op 23 en 24 februari wordt de keuring van de producten gehouden bij SVO Best. De prijsuitreiking is op zaterdagavond 13 april 2013 in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.  Voor vaktechnische vragen kan contact worden opgenomen met Gerard Marlet 06-19957919 en e-mail pcmarlet@gmail.com. Voor alle overige vragen kan contact worden opgenomen met de secretaris Ruud van Rosmalen 06-55741548 en e-mail info@confrerie.nl. Meer info: www.confrérie.nl.

 

Lees het interview met Gerard Marlet in Vleesmagazine van 22 januari.

Lees ook
‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

Demi van Wijk (25) is verkoopster in de slagerij, maar stond ook regelmatig over het muurtje van de productie te gluren. Ze wil graag slager worden en uiteindelijk haar eigen slagerij openen. Daarom doet ze nu de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO.

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Het afgelopen jaar is het aantal winkels voor het eerst sinds 2010 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er zijn vooral winkels die voedingsmiddelen verkopen bijgekomen, zoals supermarkten, (banket)bakers, slijterijen en viswinkels.

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.