Conflict Gosschalk-LNV muurvast

attachment-001_food-image-VLS6376I01

DEN HAAG – Er zit geen schot in de zaak van exportslachterij Gosschalk tegen het ministerie van LNV. De Raad van State behandelde vorige week opnieuw de bezwaren tegen 50 keuringsrekeningen.

DEN HAAG – Er zit geen schot in de zaak van exportslachterij Gosschalk tegen het ministerie van LNV. De Raad van State behandelde vorige week opnieuw de bezwaren tegen 50 keuringsrekeningen.


De partijen liggen overhoop over de hoogte van de rekeningen voor keuringen op slachtvee en vlees over 2004 en 2005. Het gaat daarbij om miljoenen euro's. De slachterij vindt de rekeningen veel te hoog.


LNV heeft veel meer tijd berekend dan Gosschalk. Volgens LNV zijn de rekeningen in orde en heeft het ministerie niet te veel berekend.


Vorig jaar behandelde de Raad van State de kwestie ook al. De zaak werd toen aangehouden omdat meer informatie nodig was van LNV en Gosschalk.


Lees ook:

Privéklussen Gosschalk op rekening slachterij (2 oktober 2008)

Gosschalk daagt ministerie voor rechter (10 juli 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over rechtszaken

Lees ook
ECS gaat keuringen vakwedstrijden KNS volledig uitvoeren

ECS gaat keuringen vakwedstrijden KNS volledig uitvoeren

De vakwedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vinden ook in 2021 weer plaats. Dit jaar gaat de samenwerking met het Expertise Centrum voor het Slagersambacht (ECS) een stap verder. Het ECS voor het eerst de keuring volledig uit onder auspiciën van de KNS.Het meedoen aan de vakwedstrijden, zoals de Grote Grillworsttest, Spareribs Trophy...

Extra toezicht bij omstreden slachthuizen in Noord-Nederland

Extra toezicht bij omstreden slachthuizen in Noord-Nederland

Bij in opspraak geraakte slachthuizen in Noord-Nederland komt extra toezicht. De dierenartsen die daar inspecteren bij de middelgrote bedrijven, krijgen ondersteuning.Een collega zal 'meekijken', ter plekke of op afstand. De artsen kunnen elkaar zo controleren. Over het toezicht op voedselveiligheid en dierenwelzijn mag geen enkele twijfel bestaan,...

Van Vollenhoven: 'Privatisering keuringen in slachthuizen moet teruggedraaid'

Van Vollenhoven: 'Privatisering keuringen in slachthuizen moet teruggedraaid'

De privatisering van de controle op hygiëne en dierziekten in slachthuizen moet worden teruggedraaid, stelt mr.  Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. Dat meldt de NOS. Van Vollenhoven reageert daarmee op een onderzoek door platform voor onderzoeksjournalistiek Investico.De journalisten van Investico deden onderzoek...